Срещу 67-годишният строителен работник, задържан за убийството на трима българи

...
Срещу 67-годишният строителен работник, задържан за убийството на трима българи
Коментари Харесай

5 обвинения за убийство срещу стрелеца, убил трима българи

Срещу 67-годишният строителен служащ, арестуван за убийството на трима българи в Чикаго, са повдигани пет обвинявания за ликвидиране първа степен. Това оповестяват от Министерство на вътрешните работи, като оповестяват детайлности за среща сред задграничния представител на Министерство на вътрешните работи в Съединени американски щати Георги Овчаров и генералния консул на България в Чикаго Иван Анчев.
Съгласно законодателството на щата Илинойс, на мъжа ще бъдат поискани пет доживотни присъди, защото в щата няма смъртно наказване.
Задържаният за стрелбата е със длъжностен юрист и по негов съвет мъжът не дава никакви изказвания по случая. Според водещите следствието, българите са станали почтена жертва на душевен неустойчив човек. Открити са елементи по време обиските в дома му, които ясно сочат, че мъжът е имал фикс идея за гонене и е ментално неустойчив.
България е поела ангажимент да подкрепи следствието с осъществяване на нужните инспекции посредством европейските служби за определяне на вероятно престъпно минало или сходни прояви на причинителя на територията на Европа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР