Срещнах го случайно край плажа в Кранево. Германецът Андреас Позур

...
Срещнах го случайно край плажа в Кранево. Германецът Андреас Позур
Коментари Харесай

Какво ми разказа един германец в Кранево

Срещнах го инцидентно край плажа в Кранево. Германецът Андреас Позур счита да се засели в България и сега дружно със брачната половинка си търси подобаващото място. Заприказвахме се и по едно време си споделих, че диалогът ни ще бъде забавен и за други хора. И включих микрофона.

Какво Ви накара да дойдете в България?

Преди 28 години тук, в Кранево, се срещнах с жена си по време на една къса отмора в " Албена ", когато се готвех за изпити в Германия. Както се разхождах по плажа, срещнах дамата на своя живот.

А какво работите?

Аз съм природолечител, експерт в региона на античната просвета за здраве Аюрведа. Обучавах се по Аюрведа-медицина в Индия, където живях 9 години. После в продължение на 20 години имах кабинет за лекуване по методите на Аюрведа в Инголщад. Тази година навърших 60 и си зададох класическия въпрос " Има ли живот отвън работата? ", въпреки че другояче извънредно обичам това, което върша. Но да работиш по 60 часа седмично в продължение на 20 години! Реших, че ми стига. Разбира се, можех да понижа натоварването, само че тогава пък нямаше да ми стигат парите, тъй като с моята специалност в Бавария не се печели толкоз доста.

И заради това избрахте да живеете в България?

Не единствено заради това. Тук природата е доста красива, хората са ужасно благи, пък и жена ми изпитваше носталгия по България. Тя има по-различно отношение към родината си от мен. Аз доста съм обикалял по света и не считам, че родината безусловно е това място, което е маркирано в паспорта ми. И в този момент си споделих: Защо пък не, дано да отидем да живеем в нейната татковина.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР