Срещнах го случайно край плажа в Кранево. Германецът Андреас Позур

Срещнах го случайно край плажа в Кранево. Германецът Андреас Позур ...

Какво ми разказа един германец в Кранево.


Срещнах го случайно край плажа в Кранево. Германецът Андреас Позур смята да се засели в България и в момента заедно със съпругата си търси подходящото място. Заприказвахме се и по едно време си казах, че разговорът ни ще бъде интересен и за други хора. И включих микрофона.

Какво Ви накара да дойдете в България?

Преди 28 години тук, в Кранево, се запознах с жена си по време на една кратка почивка в "Албена", когато се готвех за изпити в Германия. Както се разхождах по плажа, срещнах жената на своя живот.

А какво работите?

Аз съм природолечител, специалист в областта на древната наука за здраве Аюрведа. Обучавах се по Аюрведа-медицина в Индия, където живях 9 години. После в продължение на 20 години имах кабинет за лечение по методите на Аюрведа в Инголщад. Тази година навърших 60 и си зададох класическия въпрос "Има ли живот извън работата?", макар че иначе ужасно обичам това, което правя. Но да работиш по 60 часа седмично в продължение на 20 години! Реших, че ми стига. Разбира се, можех да намаля натоварването, но тогава пък нямаше да ми стигат парите, защото с моята професия в Бавария не се печели толкова много.

И поради това избрахте да живеете в България?

Не само поради това. Тук природата е много красива, хората са страшно мили, пък и жена ми изпитваше носталгия по България. Тя има по-различно отношение към родината си от мен. Аз много съм обикалял по света и не смятам, че родината непременно е онова място, което е отбелязано в паспорта ми. И сега си казах: Защо пък не, нека да отидем да живеем в нейната родина.

Източник: dir.bg