Срещите на наши учени от Национален кръг За Македония” в

...
Срещите на наши учени от Национален кръг За Македония” в
Коментари Харесай

Започват срещите на нашите учени в Страсбург за спора с РС Македония

Срещите на наши учени от Национален кръг " За Македония” в Европарламента стартират през днешния ден в 12 часа и ще продължат целия следобяд, заяви за " Труд " проф. Николай Овчаров и уточни, че се чакат разногласия по време на диалозите.

Наши историци и филолози са в Страсбург, с цел да бранят българската позиция за РСМ. На място с проф. Овчаров са проф. Пламен Павлов, доцент Спас Ташев и проф. Ана Кочева, които ще показват меморандум за българската позиция по отношение на за еврочленството на Мекодония в Европейски Съюз. В него те излагат причините на България за кражбата на история и език и ще попитат евродепутатите дали могат да си показват, че някой комшия на Франция би си присвоил, да вземем за пример, крал Людовик ХIV или Наполеон Бонапарт, като по този метод илюстрират ситуацията, в което се намира страната ни по отношение на претенциите на Скопие.

Учените ни ще беседват първо отговорниците за Западните Балкани, посочи проф. Овчаров. След това са срещите с представители на Европейската партия на консерваторите и реформаторите, на място се чакат и българските евродепутати.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР