Срещата в Евксиноград беше добра за България. Важно е отбележим

...
Срещата в Евксиноград беше добра за България. Важно е отбележим
Коментари Харесай

Експерти: Срещата в Евксиноград беше добра за България


Срещата в Евксиноград беше добра за България. Важно е отбележим и самото наличие на израелския министър председател Бенямин Нетаняху, защото той по принцип има известни проблеми с Европейски Съюз, т.е. той не желае да си комуникира с целия Европейски Съюз, а единствено с избрани страни от Общността и една от тях е България.

Това съобщи Мартин Табаков от Института за дясна политика в предаването "Лице в лице " по bTV по отношение на извършената през днешния ден среща сред България, Гърция Румъния и Сърбия в двореца Евксиноград.

,,Израел има проблеми с Европейски Съюз по две съществени линии. Първо, Европейски Съюз продължи да поддържа нуклеарното съглашение с Иран даже след отдръпването на Съединени американски щати. И второ, Европейски Съюз не поддържа Съединени американски щати при решението ѝ да реалокира консулството си от Тел Авив в Ерусалим'', уточни Табаков.

Според него днешната среща е късмет връзките сред Израел и Европейски Съюз да се развият в една друга посока – в тази на съдействието.

,,По принцип тази среща е обикновено да породи някакви възражения в Техеран, само че такива надали ще има, тъй като хазаин е точно България. Смятам, че в случай че беше в някоя друга страна, от Техеран щяха да имат възражения'', разяснява още той.

,,Оттеглянето на Ангела Меркел от политиката е ценностна смяна, тъй като тя извърши редица неточности. Затова нейното подчинение е резонно. Като една от най-големите фигури в Европа тя не образува процеси, а върви след тях. Нямаше никаква концепция какво да прави с бежанците. В последна смета тя отхвърли да артикулира един релативно естествен консерватизъм, по тази причина в този момент жъне национализъм'', приключи Табаков.

Според интернационалния анализатор Димитър Гърдев България би трябвало да гледа доста съществено на днешната среща във Варна, защото всички участници в нея може да извлекат дивиденти.

,,ЕС отсъства от рецесията в Близкия Изток, от рецесията в Сирия. Въпреки това Ангела Меркел можем да я забележим като един от вероятните ръководители на ЕК'', сподели още Гърдев.

,,Европейската политика се прави посредством демократичния избор на жителите. Предстоят нови вектори на европейската политика и нови партии. Това е сериозен проблем пред сегашните партии, защото тяхното статукво е застрашено. Ако желаят да оцелеят, те ще би трябвало да се трансформират като идеи'', добави интернационалният специалист.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР