Срещата на върха ще се проведе на 6 и 7

...
Срещата на върха ще се проведе на 6 и 7
Коментари Харесай

Световната среща за изкуствен интелект събира пет социални робота на едно място

Срещата на върха ще се организира на 6 и 7 юли в Женева. Международният съюз по далекосъобщения (МСД) се надява да покаже по какъв начин новите технологии и изкуственият разсъдък могат да оказват помощ в постигането на задачите на Организация на обединените нации във връзка с устойчивото развиване основно в региона на климатичните промени и филантропичната активност, написа Българска телеграфна агенция.

 

" В общ интерес е да разработим изкуствения разсъдък по-бързо, с цел да не стартира той да създава нас ", сподели новият общоприет секретар на МСД Дорийн Богдан-Мартин в свое изказване.

 

" Тази среща е основната платформа на Организация на обединените нации за изкуствения разсъдък и ще събере към масата за взимане на решения гласове, защитаващи разнообразни ползи. Така ще се подсигурява, че изкуственият разсъдък може да бъде мощен катализатор на напредъка в нашата цел да реализираме стабилно развиване. "

 

Осем хуманоида и повече от 20 експерти по роботите за първи път ще се съберат на обща среща. Роботите са Биомни, Надин, София, Джеминоид, 4Ен И-1, Ей-Да, Грейс, Дездемона. Те ще покажат своя потенциал в разнообразни области като битка против пожарите, филантропична активност, здравни грижи, земеделие.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР