Срещата на върха ЕС-Украйна в Киев потвърди, че за да

...
Срещата на върха ЕС-Украйна в Киев потвърди, че за да
Коментари Харесай

Захарова критикува Брюксел, че подкрепя неонацистки режим

Срещата на върха ЕС-Украйна в Киев удостовери, че с цел да отслаби Русия и да обслужи хегемонистичните желания на Съединени американски щати и НАТО, Брюксел продължава абсолютно да поддържа неонацистите и режима им в Киев. Това споделя в коментар на говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова.

Държавната организация ТАСС разгласява коментара на Захарова за срещата на върху Европейски Съюз - УКрайна, която се организира през вчерашния ден в Киев.

Захарова подлага на критика Европейски Съюз и това, че на Киев му е обещана европейска вероятност в нарушаване на личните стандарти на Европейската общественост. По думите й Европейски Съюз по този начин " затвърждава цялостното угнетяване на инакомислието, потъпкването на свободата на словото и изразяването и грубото нарушение на езиковите и конфесионалните права в Украйна ", макар " циничното " изказване за цялостно ценене на правата на малцинствата.

" Това изцяло анулира правилата, върху които в миналото е бил построен Европейски Съюз ", акцентира тя.

В различен материал Захарова разяснява и глобите, наложени от Канада над съветски общественици и пропагандатори, сравнявайки ги с опитите на Третия райх да заглуши гласа на разсъдъка посредством изгаряне на книги. В пост в обществените мрежи Захарова прави и намек за произхода на канадския вицепремиер Кристи Фрийланд, за която през 2017 година таблоиди писаха, че дядо й Михайло Хомяк е сътрудничал на нацистка Германия.

Усилията на Запада и всички участници във вчерашната среща обаче, по думите на Мария Захарова, ще се сблъскат с " брутално отчаяние ", защото задачите на съветската специфична военна интервенция ще бъдат реализирани.

" Усилията на Запада са напразни. Както съветското управление неведнъж е заявявало, задачите и дилемите на специфичната военна интервенция на съветските въоръжени сили в Украйна ще бъдат изцяло реализирани. Всички участници в срещата в Киев на 3 февруари ще бъдат мощно разочаровани. Те ще би трябвало да дават отговор пред личното си население, чиито средства се употребяват за финансиране на кървавата геополитическа игра на Запада " до последния украинец ", съобщи представител на съветското външно министерство.

Европейски Съюз демонстрира двуличие, като приканва за мир и в това време декларира подготвеност да влага безпределно в продължаването на военните дейности в Украйна, продължава Захарова и акцентира, че към този момент 12 милиарда евро за сметка на европейските данъкоплатци са вложени в продължение на военните дейности.

Увеличеното финансиране на спора, новите доставки на оръжия и съоръжение, увеличението на броя на подготвителните лагери и стратегиите за образование на украинските въоръжени сили водят до увеличение на жертвите в спора, в това число измежду цивилното население ", сподели тя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР