Срещата на върха е голям успех за Бойко Борисов. Той

...
Срещата на върха е голям успех за Бойко Борисов. Той
Коментари Харесай

Манфред Вебер: Борисов постигна голям успех, но Русия днес е готова за война

Срещата на върха е огромен триумф за Бойко Борисов. Той съумя да заложи тематиката за Западните Балкани и външната политика в европейския дневен ред. Това съобщи ръководителят на Групата на ЕНП в Екологичен потенциал Манфред Вебер в утринния блок на Българска национална телевизия.

„ Очаквам, че резултатът през днешния ден ще бъде да сигнализираме за Балканите на картата, както и за тяхната инфраструктура, финанси и стопанска система “, сподели още той.

„ Трябва да бъдем почтени, през идващите къси периоди не можем да чакаме участие на някой от страните в Западните Балкани в Европейски Съюз. Европейският съюз взе участие с финанси в тези страни. Ние към този момент сме там, само че самите страни би трябвало да се постараят за своето развиване. Ние самите европейци би трябвало да се подготвим да понесем разширението е Европейски Съюз, само че страните, които желаят участие би трябвало да си напишат домашното “, добави Вебер.

„ Европа през днешния ден не реагира задоволително бързо при взимане на решенията от външната политика. Косово би трябвало да бъде респектирана страна. Добър знак е, че сръбския министър председател ще участва на срещата. Проблемът с Иран е въпрос на война или мир. Трябва да принудим Иран да не протяга ръка към нуклеарното си оръжие “, разяснява още ръководителят на Групата на ЕНП в Екологичен потенциал.

„ Пакетът „ Мобилност “ е на дневен ред, мисля че причините, които Бойко Борисов има са смислени. България е мощна в транспортния бранш, европейските закони не би трябвало да се въздействат към свободния пазар. Борисов е мощен наш сътрудник. Такива закони не се съгласуват единствено сред страните, а става въпрос за гласоподаване на партиите “, съобщи Манфред Вебер по тематиката за пакета „ Мобилност “, който касае промени в транспортния бранш и тежкотоварните коли.

Борисов се закани поради БГ водачите: В Европейска комисия ще имат много тежък диалог с мен (СНИМКИ)

„ Русия през днешния ден е подготвена за война, както и да употребява оръжия. Владимир Путин има интерес да има различия и Европа да е разцепена. Трябва да засилим нашите позиции “, разяснява ръководителят на Групата на ЕНП в Екологичен потенциал във връзка връзките на Русия и Европейски Съюз.

„ ГЕРБ е партия, която сподели, че може да води една страна в посока Европа. Сега Борисов може да застъпва ползите на България пред Европейски Съюз и Германия “, приключи Вебер.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР