Срещата на Г20 в Хамбург наближава и всички очи са

...
Срещата на Г20 в Хамбург наближава и всички очи са
Коментари Харесай

Коалиция от 1.2 милиарда души изрази подкрепа за Парижкото споразумение преди Г20

Срещата на Г20 в Хамбург наближава и всички очи са вперени в игрите сред президента Тръмп и останалите международни водачи – изключително Ангела Меркел, Еманюел Макрон и несъмнено Владимир Путин. Сред камарата от проблеми, климатичните промени ще са на напред във времето, което слага Америка и все по-голямата й изолираност против останалите 19 представители на срещата.

Не е изненадващо, че обединенията поддържат ограниченията против климатичните промени – от обединени огромни бизнеси до Климатичния съюз, бипартизанска група от 12 американски щата – всички започнаха да афишират своята поддръжка за Парижкото съглашение. Една такава група, Коалиция Under2, направи сходно изказване, което е удивително с това какъв брой огромно е.

Зад пакта от 176 града, пръснати в страни по целия свят, стоят 1.2 милиарда души и към $29 милиарда смесен Брутният вътрешен продукт – към 1/3 от световната стопанска система. Това е най-голямата и гласна поддръжка към Париж до момента, дружно с обединените старания на Китай и Европейския съюз.

„ Парижкото съглашение включва съвсем всяка страна в света и е от значително значение интернационалната поддръжка за него да продължи. Във време, когато дейностите против климатичните промени би трябвало да станат по-решителни, имаме вяра че е сериозно значимо да не вършим взаимни отстъпки, даже когато това постанова да работим без цялостния състав от Г20. “ – се чете в изказването.

Коалицията твърди, че поддръжка и дейности на държавно равнище няма да бъдат задоволително и подпомагане с районните управляващи е наложително, с цел да се борим с некотнролируемите климатични промени.

Коалицията е кръстен на задачата на съглашението – да се направи нужното, с цел да не се увеличи до края на века световната температура с повече от 2°C. Членовете й работят непосредствено с държавни представители за основаването на нисковъглеродни инфраструктури, стратегии и стопански системи. От Пекин до Лондон, Ню Делхи и Ню Йорк, дейности се подхващат от най-високо до най-ниско равнище.

 

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР