Срещата на Г-7 ще приключи днес с план за мащабна

...
Срещата на Г-7 ще приключи днес с план за мащабна
Коментари Харесай

Г-7 ще отпусне 4,5 милиарда долара за борба с продоволствената криза

Срещата на Г-7 ще завърши през днешния ден с проект за огромна финансова инжекция за справяне с световната продоволствена рецесия, породена от съветската инвазия в Украйна, съобщи ДПА. Очаква се водачите да обещаят 4,5 мииларда $ за възстановяване на доставките и гарантиране на хранителната сигурност.

Повече от половината от тази сума ще бъде предоставена от страна на Съединени американски щати. Парите ще поддържат напъните на доста страни да спасят бедстващите си поданици посредством директна филантропична интервенция, показват от Г-7.

Лидерите на Съединени американски щати, Германия, Англия, Италия, Франция, Япония и Канада ще излязат със специфична декларация в края на срещата си, а немският канцлер Олаф Шолц ще даде конференция.

Руската обсада на украинските пристанища води до неспособност за експорт на зърно от страната, което покачва цените в световен проект и заплашва с град огромни елементи от Африка, съгласно специалисти. Москва твърди, че рецесията е породена от западните наказания.

Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР