Срещата между федералния канцлер на Австрия Карл Нехамер и румънския

...
Срещата между федералния канцлер на Австрия Карл Нехамер и румънския
Коментари Харесай

Австрийският канцлер в Румъния: Все още няма конкретен график за Шенген

Срещата сред федералния канцлер на Австрия Карл Нехамер и румънския президент Клаус Йоханис в Букурещ беше отдадена на разширението на Шенген, оповестява електронният уебсайт на австрийското радио и телевизия.

След срещата Нехамер съобщи пред публицисти, че към момента " няма съответен график " за мечтаното пълноправно приемане на Румъния в Шенгенското пространство. Според Нехамер отбраната на външните граници е била основна тематика в двустранните диалози.

С " въздушен Шенген " контролът по въздушните и морските граници с Румъния и България ще бъде отстранен в края на март. Нехамер, който беше в румънската столица за конгреса на Европейската национална партия, приказва за " градивен разговор ", извършен с румънския политик.

За Австрия е от решаващо значение да оцени развиването на обстановката.

" В Румъния са подадени два пъти по-малко молби за леговище, в сравнение с в Австрия. Това значи, че ние към момента носим по-голямата тежест като страна без изход на море. Трябва непрекъснато да мислим по какъв начин да се борим дейно с противозаконните миграционни направления, т.е. с трафикантите. По-нататъшната пътна карта ще се основава на това ", съобщи австрийският канцлер.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР