Срещата беше странна. Три дни преди срещата не се знаеше,

...
Срещата беше странна. Три дни преди срещата не се знаеше,
Коментари Харесай

Проф. Маринов: Това беше капан – Денков нареди срещата на Радев и Зеленски

Срещата беше странна. Три дни преди срещата не се знаеше, че ще има такава. Президентът е схванал четири дни преди срещата, че би трябвало да се срещне със Зеленски, без да бъде в съгласие нищо. Няма различен случай в България, в която министър-председател разпорежда на президента да се срещне с различен президент. Това беше капан.

Това съобщи пред Нова телевизия проф. Александър Маринов – социолог и някогашен ръководител на Стратегическия съвет към президента.

Той уточни още, че Президентството ще изрази в допълнение отношение.

„ Самият министър-председател споделя: „ Обадих се в събота на президента да му кажа, че Зеленски ще идва и е добре да се срещне с него ”, съобщи Маринов.

Коментарът му идва на фона на рецензиите, които бяха отправени по адрес на Румен Радев след вчерашната му среща с украинския общественик Володимир Зеленски. Недоволство провокира определението на войната в Украйна като „ спор “. Според Маринов „ всяка война е спор “.

„ Ако това беше война, Русия щеше да е оповестила война на Украйна, Украйна щеше да е оповестила война на Русия. Няма спор, че е война, само че не е неопределено да се каже, че е спор “, добави Маринов.

Според някогашния ръководител на Стратегическия съвет, има рамки на политиката, които България съблюдава. Той повтори позицията на президента, че не би трябвало да се изпращат оръжия на Украйна.

„ Не всички страни доставят оръжие на Украйна. Защо би трябвало да вършим същото, което вършат други ”, сподели Маринов.

Според него министърът на защитата Тодор Тагарев е заобиколил контракта от Монтрьо, който регламентира режима за прекосяване на военноморски съдове през черноморските проливи като дава на Турция цялостен надзор върху тях.

“Много леко мина една позиция на Тагарев – България да способства за това да се ускори наличието на нечерноморски страни в Черно море. Защо анализатори не разпитат по-подробно господин Тагарев какво има поради и какви са възможните последствия от това ”, прикани Маринов.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР