Среща за защита на свободата на словото се проведе пред

...
Среща за защита на свободата на словото се проведе пред
Коментари Харесай

Среща за защита на свободата на словото се проведе пред сградата на БНР

Среща за отбрана на свободата на словото се организира пред постройката на Българското национално радио. 
Десетки слушатели, които желаят да чуват разнообразни отзиви в ефира на стратегия " Хоризонт ", се оповестиха в отбрана на предаването " Политически Не правилно ". 

Пред постройката на БНР пристигнаха и хора, които упорстваха за уволнението на водещия Петър Волгин.
Ето какво споделиха някои участници в срещата:
" Живели сме под цензура. Имаме право на глас. Всеки може да се осведоми, да си вземе решение и да си направи заключения и няма потребност да ни споделят - това няма да слушате, това ще слушате ", уточни протестиращ в поддръжка на Петър Волгин. 

 

" Демокрация значи независимост на словото. В България не се дава това право на хората. Ако някой има по-различно мнение от " евроатлантическата клика ", тогава този човек е освиркван, именуван с най-различни имена. Една народна власт значи всеки да има право да каже каквото мисли, право на избор ".
" 33 години се борим да живеем в народна власт. Трябва да можем умерено да показваме своето мнение. Конкретният публицист, против който има донос, не е направил нищо неприятно, не е споделил нищо неприятно. Защо би трябвало да има ограничавания към този човек? ", попита различен.
" Да, стачкувам против него. Както се вика, самото ми битие е митинг против този безразсъден човек ", уточни един от хората на противоположното мнение. 
" Не, аз не стачкувам. Искам уволнението на по този начин наречения публицист Петър Волгин ".
" Това не е протест за свободата на словото. Това е протест за опазване на стола на Волгин в радиото ". 
" Вие го подкрепяте, ние не го поддържаме и ние имаме своите учредения. Вие за какво го подкрепяте? ", попита един от присъстващите. 
 

" Защото считам, че е първокласен публицист. Защото считам, че е справедлив и непродажен. Смятам, че всеки би трябвало да може да се изкаже в тази страна ", отговори участничка в срещата пред постройката на БНР, на което различен участник и отвърна:
" Според мен той изобщо не е публицист. Той е агитатор ".
 
04 Фев 20231404 Фев 20236704 Фев 202311404 Фев 202322904 Фев 202332204 Фев 2023865КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани22 Яну 2023356011 Яну 2023219528 Яну 2023284126 Яну 2023535
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР