Среща за възможностите за увеличаване на количествата природен газ, които

...
Среща за възможностите за увеличаване на количествата природен газ, които
Коментари Харесай

Радев проведе среща за газа, отново говореше от името на изпълнителната власт

Среща за опциите за увеличение на количествата природен газ, които България ще внася през Гърция, организира през днешния ден президентът Румен Радев с представители на „ Gaztrade “ и „ Copelouzos Group “. На срещата участваха още служебният министър председател Гълъб Донев и служебният енергиен министър Росен Христов, които обаче нито получиха, нито взеха думата. От името на българското държавно управление в обществената част на срещата приказва единствено Радев. Президентът изиска България да влезе в ръководството на порт „ Александруполис “.

На срещата участваха още представители на „ Булгаргаз “ и „ Булгартрансгаз “, измежду които и новоназначеният от държавното управление на Радев началник на „ Булгаргаз “ Деница Златева.



„ България е акционер с 20% в терминала в „ Александруполис “ и има запазен потенциал за идващите 10 години. Този план е значим освен за задълбочаването на стратегическото партньорство сред България и Гърция, само че е от изключително значение за гарантиране на икономическата непоклатимост на Балканите и в района, посредством реализиране на действителна диверсификация, сигурност на доставките и засилена конкуренция ”, съобщи Радев.

По думите му обаче е изключително значимо терминалът да бъде обвързван с междусистемната газова връзка IGB, която България чака да проработи до 1 октомври.

„ На фона на задълбочаващата се рецесия с доставките на газ за нас е извънредно значимо терминалът да бъде приключен в период, както и да разгледаме още един път опциите за увеличение на доставките на полутечен газ през Гърция в кратковременен и дълготраен проект и опциите за включването на България в ръководството на порт „ Александруполис ”, сподели още Радев.

И до момента в който президентът Радев, който очевидно влиза в ролята на представляващ българското държавно управление, макар че до него седи безусловно назначеният от президента за министър-председател в това държавно управление Гълъб Донев, организира диалози за опциите за приемане на газ през Гърция едвам през днешния ден, българското държавно управление към този момент направи стъпки към съветския монополист „ Газпром “, който еднолично спря газа за България, като чака отговор за начало на възможни договаряния в границите на днешния ден.

При диалозите с гръцкия строител на интерконектора, Радев още веднъж иззе самодейността от изпълнителната власт и беше единственият български представител. И до момента в който президентът има право да съставлява страната ни, прави усещане, че думата редовно не се дава на назначената от него служебна изпълнителна власт в негово наличие.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР