Среща на върха на лидерите на Турция, Русия, Германия и

...
Среща на върха на лидерите на Турция, Русия, Германия и
Коментари Харесай

Планират среща на върха за Сирия в Истанбул през октомври

Среща на върха на водачите на Турция, Русия, Германия и Франция за разрешаване на рецесията в Сирия може да се състои в Истанбул през втората половина на октомври. Това заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган пред публицисти, съобщи ТАСС.

Този месец, в случай че не се случи нещо изключително, се надяваме да организираме четиристранна среща на върха в Истанбул. Говорих с френския президент Еманюел Макрон по този въпрос и той реагира позитивно. Канцлерът на Германия Ангела Меркел също е настроена позитивно, само че тя избира срещата да се състои след 14 октомври, когато ще се състоят локални избори в Бавария, сподели Ердоган, представен от турската телевизия Хабертюрк.

Президентът уточни, че сега към момента не е избрана точна дата за срещата на върха.

Ще продължим работата по въпроса. Подхождаме с огромно внимание към организирането на тази среща. Срещата на върха ще бъде значима стъпка по пътя за разрешаването на рецесията в Сирия, означи Ердоган.

Той уточни, че е дал на Германия и Франция информация за взаимната работа на Турция с Русия и Иран за Сирия (особено в Идлиб, където страните се договориха да бъде основана демилитаризирана зона).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР