Среща между премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев е

...
Среща между премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев е
Коментари Харесай

Цветанов отново критикува Радев - не искал среща с Борисов

Среща сред премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев е нещо обикновено и даже неотложно сега . Не е обикновено обаче българският президент да не желае да одобри финансовия министър, ръководителя на бюджетната комисия и НСОРБ. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов пред публицисти в град Раковски.

Цветанов се учуди по какъв начин от Българска социалистическа партия са показали на Радев своята " Визия за България " - един предстоящ план, в случай, че самият президент твърди, че той се намира едвам в края на законотворческия развой.

 Радев: Гражданите виждат, че не са приоритет и стачкуват
Радев: Гражданите виждат, че не са приоритет и стачкуват

Президент не може да желае оставки

" Един президент би трябвало да е самостоятелен, а Румен Радев доста ясно към този момент се нарежда при Българска социалистическа партия ", съобщи Цветанов.

 Борисов приема поканата на Радев
Борисов приема поканата на Радев

Препоръчва му за четене две неща

Той посочи, че всички български президенти до момента са правили най-малко по 2-3 обръщения годишно към депутатите в Народното събрание . За две години Румен Радев няма сходно изказване. " Това послание е знак на почитание към институцията Народно заседание и народните представители в нея ", съобщи Цветанов.

Вторият в ГЕРБ съобщи, че партията и държавното управление са помагали за следствие на всяко едно подозрение за корупция са подкрепяли реализирането на изцяло следствие по случая. " Такова подозрение имаше и при процедурата по желание на нов вид бойни самолети . Имаше подозрения за опорочаване на процедурата и взимане на еднолично решение в интерес на една компания. Затова ние направихме анкетна комисия с представители на всички политически групи в Народното събрание ", напомни Цветанов.

Комисията открила въвеждане на спомагателен аршин , който не кореспондира с решението на българския парламент, изясни ръководителят на ПГ на ГЕРБ. Сега във финалната част на процедурата вземат участие към този момент няколко компании.

 Цветанов и Карадайъ разискаха на четири очи вероизповеданията Обновена
Цветанов и Карадайъ разискаха на четири очи вероизповеданията

Внасят промени до 18 часа довечера

Относно тазсутрешния диалог в стаята на Движение за права и свободи сред него и ръководителя на придвижването Мустафа Карадайъ Цветанов посочи, че при неговото правене се е търсил политически консенсус и е трябвало да се отговори на терзанията на всички вероизповедания .

" Направихме компромис в името на публичния интерес и с цел да подсигуряваме, че страната ще финансира вероизповеданията и ще пресече външно въздействие и проповядване на радикализъм ", добави Цветанов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР