Средство срещу мравки, което ще ги прогони веднага! Мравките не

...
Средство срещу мравки, което ще ги прогони веднага! Мравките не
Коментари Харесай

Средства срещу мравки

Средство против мравки, което ще ги прогони незабавно!

Мравките не принадлежат към категорията на вредителите, само че тяхното наличие в огромен брой е неприятно. Ако би трябвало да се отървете от тях, не е нужно незабавно да посягате към химикалите. Съществуват и ефикасни домашни способи.

Бебешка пудра
Изсипете бебешката пудра на пътя, по който минават мравките и те в никакъв случай няма да преминат през тази граница.

Използвайте оцет
Изсипете оцета в спрей бутилка и напръскайте мравките. Неприятният мирис на оцет ще ги прогони.

Утайка от кафе
Мравките не обичат миризмата на кафе. Ако поръсите утайката от кафе в градината, те към този момент няма да се появяват там.

Сода за самун
Содата за самун е чудесно средство против мравки. Всичко, което би трябвало да извършите, е да поръсите местата, където се появяват мравките. Действа относително бързо.

Тебешир
Има същия резултат като бебешката пудра.

Портокалова кора
Миризмата, предавана от кората на цитруса, унищожава гъбичките, от които се хранят мравките. Това значи, че когато унищожите питателните им ресурси и помиришат цитрусовия мирис, те се реалокират на по-приятно място.

Подправки
Мравките не понасят мощния мирис, тъй че в случай че стратегически поръсите местата с наличие на мравки с канела, черен пипер, чили, чесън на прахуляк или сол, допустимо е те да изоставен цялата градина за доста малко време. Можете да поръсите почвата към корените на културите.

Лимонов сок
Подобно на портокалите, лимоновият сок е противен за мравките. Всичко, което би трябвало да извършите, е да изстискате малко сок на мястото, откъдето идват.

Вижте още: Домашни какаови бонбони

Бакпулвер
Поръсете пътеката на мравките с бакпулвер и се отървете вечно от тях.

Спрей за коса
Ако забележите мравки у дома, пробвайте да ги напръскате с лак за коса. Опитът на някои хора, които са имали този проблем, демонстрира, че този способ работи.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР