Средства от 9 439 800 лв. са изплатени за подпомагане

...
Средства от 9 439 800 лв. са изплатени за подпомагане
Коментари Харесай

Танева разкри колко са изплатените средства за подпомагане на стопаните заради АЧС

Средства от 9 439 800 лева са изплатени за подкрепяне на стопаните за африканската чума по свинете, разкри министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева
Съобщението пристигна от парламентарната естрада в отговор на въпрос за изплащането на еднократната помощ на стопаните, подхванали ограничения за разчистване и стерилизация след непринудено умъртвяване на прасетата, поради АЧС.
„ За да подкрепим тези хора и с цел да се оправим бързо с епизоотията, ние въведохме и приложихме тази мярка за финансово подкрепяне от 300 лева на стопанство. Това беше нашата рекомендация, нашето решение при избрани условия, на които трябваше да дава отговор всяко стопанство и след това да прави всички действия “, сподели министърът.
Тя уточни, че в стопанството е трябвало да се отглеждат най-малко 5 прасета за угояване. „ Трябваше месото да е усвоено и да е осъществена съответната стерилизация. Контролът по всичко това беше на ветеринарния лекар и кмета на обитаемото място “, изясни още министър Танева.
„ Средствата не са европейски, те бяха български и са български, защото ние сме завършили това заплащане. В този смисъл мога да дам единствено общи данни, защото нямаше някакво съответно питане за села.
31 хиляди 466 са заявките на стопанства, в 182 общини, 1763 обитаеми места. Изплатените общо средства в размер на 9 439 800. Това са данните, които мога да кажа, имам ги по всяка община, по всяко село “, добави още министърът на земеделието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР