Среднощна гонка в Русе. 14-годишен младеж изправи на нокти полицията

...
Среднощна гонка в Русе. 14-годишен младеж изправи на нокти полицията
Коментари Харесай

Не е истина! Ученик сътвори невиждана среднощна каскада, докато техните спят!

Среднощна гонка в Русе. 14-годишен юноша изправи на нокти полицията с каскади в центъра на града. Оказа се, че момчето - дезертьор е от Кубрат. Решило да се разноски с колата на родителите си до Русе, където се разиграла гонката. Оказало се, че момчето издебнало родителите си, до момента в който спят и взело ключовете на колата. Заедно със собствен другар се разходили из района и по този начин стигнали до Русе.

Два часа през нощта. Полицейски патрул засича лек автомобил с разградска регистрация да се движи без включени светлини по една от основните улици. Подаден е сигнал " стоп ". Вместо да спре, лидерът обаче дава газ, а полицейскит патрул потегля след него. И стартира среднощна гонка по улиците на града. " Колегите го последват, само че в централната градска част на града изгубват автомобила. След което се уведомят дежурните елементи, всички патрули почва да се търси автомобила, само че все таки не е открит тогава на момента ", разяснява Пламен Първанов, шеф на Първо РУП-Русе

Минути по-късно камерите за видеонаблюдение засичат автомобила на пешеходната зона в центъра на Русе. " Обикаля Операта, минава съвсем през цялата пешеходна зона в границите на една минута, след което напуща площада в посока хотел " Рига ". Това става с извънредно висока скорост. Уведомихме органите на Министерство на вътрешните работи, които се отзоваха доста бързо ", изясни Светлозар Ненов,  шеф на КООРС - Община Русе.

14-годишният водач показал забележителни умения зад кормилото. Каскадите му по стълбите пред операта и площада се разминали единствено с леки вреди по колата. " Не ми се желае да мисля какво би станало, в случай че няколко часа преди този момент беше навлязъл този автомобил. Площадът  беше цялостен с хора няколко часа преди този момент.Може би по една чиста случайност се разминахме с човешка покруса ", добави Ненов.

По късно, по регистрацията на колата е издирен и притежателят й. Оказва се жена от Кубрат - майка на момчето, вилняло из Русе. Родителите въобще не разбрали, че синът им е взел автомобила. " Родителите се прибират по късно вечерта, оставят ключовете в дома си и може би тогава детето ги употребява, възползвало се е,  вземало ги е и е пообиколил района за разходка и по този метод е стигнало до Русе ", изясни още шефът на Първо РУП – Русе.

Момчето-беглец се прибрало в Кубрат без никой да усети и паркирало колата пред дома си, по този начин както била оставена от родителите му. Те научили за случилото се едвам когато служителите на реда потропали измежду нощ на вратата им. " В интерес на истината майката беше като всеки родител обезпокоена и разбираемо ", добави Пламен Първанов пред Нова тв.

Момчето не е арестувано, само че е формирана кореспонденция за безчинство. " След  направена информация, диалог с сътрудниците от Кубрат се откри, че това е първи случай на малолетния, до момента не е имало такива прояви ",  сподели пред NOVA гл.инспектор Явор Иванов от Първо РУП-Русе.

" Такъв фрапантен случай на тази хулиганска демонстрация не сме имали ", пък добави Светлозар Ненов. Вероятно с момчето ще се работи в локалната комисия за противообществени прояви.  Прокуратурата ще взема решение какви ограничения да бъдат взети по отношение на него и родителите му.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР