Среднощна гонка с полицията в Русе. Каскади в центъра на

...
Среднощна гонка с полицията в Русе. Каскади в центъра на
Коментари Харесай

Екшън с 14-годишно дете зад волана в Русе, откраднало колата на майка си

Среднощна гонка с полицията в Русе. Каскади в центъра на града направил 14-годишен от Кубрат. Оказало се, че момчето издебнало родителите си до момента в който спят и взело ключовете на колата. Заедно със собствен другар се разходили из района и по този начин стигнали до Русе.

Два часа през нощта. Полицейски патрул засича лек автомобил с разградска регистрация да се движи без включени светлини по една от основните улици. Подаден е сигнал " стоп ". Вместо да спре, лидерът обаче дава газ, а полицейският патрул потегля след него. И стартира среднощна гонка по улиците на града. „ Колегите го последват, само че в централната градска част на града изгубват автомобила. След което се уведомяват дежурните елементи, всички патрули почва да се търси автомобила, само че подобен не е открит тогава на момента, разяснява Пламен Първанов, шеф на Първо РУП-Русе. Минути по-късно камерите за видеонаблюдение засичат автомобила на пешеходната зона в центъра на Русе.

Обикаля Операта, минава съвсем през цялата пешеходна зона в границите на една минута, след което напуща площада в посока хотел рига. Това става с извънредно висока скорост. Уведомихме органите на Министерство на вътрешните работи, които се отзоваха доста бързо, изясни Светлозар Ненов, шеф на КООРС - Община Русе.

14-годишният водач показал забележителни умения зад кормилото. Каскадите му по стълбите пред операта и площада се разминали единствено с леки вреди по колата. Не ми се желае да мисля какво би станало, в случай че няколко часа преди този момент беше навлязъл този автомобил. Площада беше цялостен с хора няколко часа преди този момент.Може би по една чиста случайност се разминахме с човешка покруса, добави Ненов.

По късно, по регистрацията на колата е издирен и притежателя й. Оказва се жена от Кубрат - майка на момчето, вилняло из Русе. Родителите въобще не разбрали, че синът им е взел автомобила. Родителите се прибират по късно вечерта, оставят ключовете в дома си и може би тогава детето ги употребява, възползвало се е, вземало ги е и е пообиколил района за разходка и по този метод е стигнало до Русе, изясни още шефът на Първо РУП - Русе.

Момчето-беглец се прибрало в Кубрат без никой да усети и паркирало колата пред дома си, по този начин както била оставена от родителите му. Те научили за случилото се едвам когато служителите на реда потропали измежду нощ на вратата им. В интерес на истината майката беше като всеки родител обезпокоена и разбираемо, добави Пламен Първанов.

Момчето не е арестувано, само че е формирана кореспонденция за безчинство. След направена информация, диалог с сътрудниците от Кубрат се откри, че това е първи случай на малолетния, до момента не е имало такива прояви, сподели пред NOVA гл.инспектор Явор Иванов от Първо РУП-Русе.

Такъв фрапантен случай на тази хулиганска демонстрация не сме имали, пък добави Светлозар Ненов. Вероятно с момчето ще се работи в локалната комисия за противообществени прояви. Прокуратурата ще взема решение какви ограничения да бъдат взети по отношение на него и родителите му.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР