Среднощен екшън в София, след опит за разбиване на банкомат

...
Среднощен екшън в София, след опит за разбиване на банкомат
Коментари Харесай

Обирджиите на банкомата в София били молдовци, подозират ги и за други кражби

Среднощен екшън в София, след опит за разтрошаване на банкомат и взломна кражба от огромен магазин. Полицията съумяла да осуети закононарушението. Задържан е един обвинен, други двама се търсят. Най-вероятно участниците в бандата са молдовци, известни на полицията с други опити за разтрошаване на банкомати в столицата.

От фрагментите се вижда по какъв начин мъжете влизат в магазина - единият от тях вади от черен сак предмет, който наподобява на чук. С него разрушава стъклената врата и нахлува в комерсиалния обект. През това време различен пробва да среже с флекс банкомата. Вижда се по какъв начин внезапно побягват. Единият захвърля сак, в който е открита елементарно портативна техника - телефони и таблети, взети от магазина. Какво е правил през това време третият - не се вижда на фрагментите. Тримата са оказали опозиция.

" Не са изпълнили полицейското предписание, сътрудниците до момента в който стигнат на место, те са съумели да избягат. Едното от лицата са съумели да го настигнат и са го задържали, а за другите двама просто не са ", сподели комисар Петър Петров - шеф отдел " Криминална полиция " към Столична дирекция на вътрешните работи.

Бегълците са оставили пред магазина колата, която са употребили.

" Това е тяхната работна кола, като този автомобил е незаконно лишен септември месец от региона на Седмо Районно ръководство. От тука са се отдръпнали пешком, за в този момент нямаме данни за автомобил или нещо друго транспортно средство ", добави комисар Петров.

Задържаният е 36-годишен молдовец със статут на непрекъснато пребиваващ в страната. Разследващите допускат, че и другите са чужденци. По неофициална информация евентуално бандата стои зад опита за разтрошаване на банкомат в столичния квартал " Люлин " в края на септември. Дали са съпричастни към други закононарушения - занапред ще се обясни.

" Ще ги проверим и за други сходни случаи ", сподели комисар Петров.

Това не е първият случай на арестувани молдовци за разрушени банкомати. През 2018 година Министерство на вътрешните работи даже заприказва за наклонност чужденци да правят такива закононарушения. През септември 2018-а в Стара Загора беше арестувана група от трима молдовци, измъкнали от банкомат над 50 000 лева През лятото на същата година пък 22-годишен молдовец и негов съизвършител бяха задържани след взривяване на банкомат, от който отмъкнали към 200 000 лева.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР