Средномесечните температури през декември ще бъдат около нормата, съобщават от

...
Средномесечните температури през декември ще бъдат около нормата, съобщават от
Коментари Харесай

Времето през декември: От - 10° до 18°, ще има ли сняг за Коледа?

С редномесечните температури през декември ще бъдат към нормата, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.

В Северна България и високите полета това е от 0° до 2°, в Горнотракийската равнина – 2-3°, по Черноморието и в най-южните региони – 4-6˚, а в планините – от минус 8° до минус 2°.

Най-ниските температури през декември ще бъдат сред минус 10° и минус 5°, а най-високите – сред 13° и 18°. 

В началото на месеца ще е относително топло, с раздрана междинна и висока облачност. Между 2 и 4 декември, с прекосяване на средиземноморски циклон, облачността ще става по-плътна и от запад на изток на доста места в цялата страна ще има превалявания от дъжд, който  в северозападната половина от страната ще минава в сняг.

Около средата на първото десетдневие

вероятността за превалявания понижава, само че се покачва вероятността за мъгливо време в низините заран. Температурите ще са близки до климатичните правила. През втората половина от първото десетдневие още веднъж се чака забележителна облачност, превалявания от сняг в по-голямата част от страната и температури по-ниски от нормалните за интервала, оповестява.

През второто десетдневие

се чака температурите да се покачат и да бъдат близки или по-високи от нормите, вероятността за превалявания понижава. Отново ще има условия за понижена видимост или облачност тук-там в низините и котловините заран. Около средата на интервала има възможност за забележителна облачност, превалявания на повече места в страната и релативно намаляване на температурите.

През първите дни от третото десетдневие на месеца

изгледите са за време без превалявания и с температури близки до нормалните. През последните дни от месеца се чака температурите да се покачат и да бъдат над нормите. Повишава се и вероятността за превалявания от дъжд, в Северна България и високите полета - и от сняг.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР