Средно училище Христо Ботев“ във Враца отбеляза пищно патронния си

...
Средно училище Христо Ботев“ във Враца отбеляза пищно патронния си
Коментари Харесай

СУ „Христо Ботев“ във Враца отбеляза патронния си празник с пищно тържество /снимки/

Средно учебно заведение „ Христо Ботев “ във Враца означи охолно патронния си празник, видя кореспондент на организация BulNews.
Днес елитното школо чества 201 години светско обучение, 176 години класно учебно заведение и 116 години Врачанска гимназия. 
Тържеството стартира в 10 часа в двора на учебното заведение, а негови посетители бяха Негово Високопреосвещенство Врачанския митрополит Григорий, кметът на града Калин Каменов, шефът на РУО-Враца Лорета Колева, Янг Тян – шеф отдел „ Образование “ в посолство на Китайската национална Република в България, учени, професори, доценти, родители и възпитаници.
„ Днес нашето учебно заведение е водеща просветителна институция в района и страната. Показател за това е представянето на учениците ни на интернационалните състезания и надпревари.
Празникът през днешния ден е персонален празник за всеки от нас. Името на Ботев е обвързване и отговорност за всички. Училището е нашата приказка! Следвайте фантазиите си и носете духа на патрона с вас. Бъдете почтени Ботевци и почтени врачани! “, сподели шефът на СУ „ Христо Ботев “ Виктор Кръстев в приветственото си слово и връчи почетни знаци и благодарствени адреси на донорите на учебното заведение.
Негово Високопреосвещенство Врачанския митрополит Григорий отслужи церемониален водосвет-молебен за здраве, а празникът продължи с патриотични слова, песни, китайски танци и български национални хора.
Гостите на тържеството разгледаха STEM центъра, новаторските кабинети по профилирано образование и многофункционалната спортна зала. 
Програмата за учениците продължи с игри и надпревари.
По обяд ще се състои и церемонията по награждаване на изявени възпитаници и учители, както и награждаването на спечелилите във финалната среща за купата на Директора. 
По-късно ще бъдат показани и дейностите на клубовете по ползи към Средно учебно заведение „ Христо Ботев “ в двора на учебното заведение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР