Средно след 5 дни се появяват симптомите на коронавирус при

...
Средно след 5 дни се появяват симптомите на коронавирус при
Коментари Харесай

Коронавирус: Нови медицински данни за заразността, симптомите и животът на вируса

Средно след 5 дни се появяват признаците на ковид при инфектираните - тресчица, висока температура, кашлица и затруднено дишане. Това сочи здравно изследване, представено от Euronews, съобщи Агенция " Фокус ". Изследването, оповестено в списание Annals of Internal Medicine, преглежда 181 случая, открити преди 24 февруари, където са известни евентуалните дати на заразяването.
Анализ на инфекции с COVID-19 от откриватели от " Джонс Хопкинс " разкри приблизителна междинна инкубационна дълготрайност от 5,1 дни - по-дълга, в сравнение с при типичните настинки.
Проучването откри, че по-малко от 2,5% от инфектираните са показали признаците в границите на 2,2 дни, до момента в който 97,5% са показали признаци в границите на 11,5 дни. Изследователите пресметнали, че на всеки 10 000 души, сложени под карантина за 14 дни, единствено към 101 ще развият признаци, откакто бъдат изписани. Ако човек няма признаци на ковид до 12-ия ден, най-вероятно няма да се разболее, само че още може да е преносител.
" Въз основа на нашия разбор на обществено налични данни актуалната рекомендация от 14 дни за деен мониторинг или карантина е рационална, макар че с този интервал някои случаи ще бъдат пропуснати в дълготраен проект ", споделя старшият създател на изследването Джъстин Леслер, доцент в отдела по епидемиология на Bloomberg School.
Нови признаци на COVID-19 са регистрирани в Сингапур - признаци, които подсказват, че си инфектиран с тресчица денге, само че не си. Става въпрос за висока температура и обрив, като няма кашлица и болки в гърдите. Понякога даже лабораторните проучвания " може да покажат погрешно позитивни резултати за денге ".
Коронавирусът може да се задържи във въздуха най-малко 30 минути и да измине разстояние до 4,5 метра, надалеч по-голямо от “безопасното разстояние ”, предложено от здравните управляващи по света. Това демонстрират резултати от последни проучвания на екип от китайски епидемиолози, съобщи в. " 24 часа ".
Колко дълго живее вирусът отвън жив организъм, зависи от фактори като температура и типа на покритието, върху което се намира. COVID-19 може да оцелее 2-3 дни върху стъкло, плат, метал, пластмаса или хартия при температура към 37 градуса.
Още: " Коронавирус: Болните в целия свят са над 119 000, Италия желае помощ от Китай "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР