Средните нива на заплащане от порядъка на 1300-1500 лв. в

...
Средните нива на заплащане от порядъка на 1300-1500 лв. в
Коментари Харесай

Според Пламен Димитров е нужно увеличение на заплатите на работещите във ВиК сектора

Средните равнища на възнаграждение от порядъка на 1300-1500 лева в системата „ Водоснабдяване и канализация “ (ВиК) явно не могат да бъдат атрактивни. Това съобщи президентът на Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ) по време на интернационалната конференция „ Интелигентно ползване на водни запаси и Синя дипломация “.

Събитието е проведено в София от Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) и Европейския стопански и обществен комитет в партньорство с „ Веолия България “. Според Димитров е нужно нарастване на възнагражденията. Усилията да се притеглят фрагменти и да се задържат минава през покачване на заплащането, което още не е реализирано, сподели той.

По думите му броят на работещите във ВиК бранша понижава, а междинната възраст е 52 година

Достъпът до качествена питейна вода и канализация е всеобщо право и в тази връзка обществените институции и всички ние сме длъжни да осигуряваме това право. България е една от страните, които имат съществено покритие, само че в това време загубите в мрежите са доста огромни, разяснява още президентът на КНСБ. И добави, че са нужни повече вложения.  

Събитието бе намерено от ръководителя на Управителния съвет на АИКБ Васил Велев. В хода на полемиката беше подчертано върху нуждата страните да осъзнаят по-сериозно казусът с дефицита на вода и да оформят съответни политики за предварителна защита. Коментирани бяха и проблемите със загуба на вода. Водата не е стока, само че някой би трябвало да заплаща за нейното довеждане, филтриране и други, сподели строителният инженер Михаил Тодоров. Голям проблем на ВиК сдруженията е, че те употребяват помпи и енергоемки уреди, които покачват цената на водата, означи той. По думите му повредите би трябвало да се откриват в точния момент, с цел да се избегнат огромните загуби на вода. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР