Средната възраст на автопарка в България е над 20 години,

...
Средната възраст на автопарка в България е над 20 години,
Коментари Харесай

Средната възраст на автопарка в България е над 20 години

Средната възраст на автопарка в България е над 20 години, а в Европейския съюз – 12 години. Монтирането на нови системи за сигурност върху старите коли може да усъвършенства сигурността на пътя. Това демонстрират данни на Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ (ДАБДП).

Според данните записаните в България моторни транспортни средства наброяват четири милиона към края на предходната година. Според Министерство на вътрешните работи точният им брой е 3 881 594, а над половината от тях са на повече от 20 години.

„ Когато имаме 51,09 % моторни транспортни средства на повече от 20 години, то елементарно може да създадем извода, че всеобщо се кара без преимуществата на актуалните технологии за сигурност. Тези системи са фабрично вградени в по-новите коли. Но е допустимо и при по-старите транспортни средства да бъдат в допълнение инсталирани съвременни системи, с цел да се увеличи равнището на сигурност “, показват от ДАБДП.

На пазара се оферират „ след-продажбени “ версии за съвсем всички интелигентни технологии и функционалности за сигурност, налични в новите коли. Освен това множеството даже са по-евтини, в сравнение с като вградена алтернатива на нова кола, твърдят от организацията, отговаряща за пътната сигурност.

Експертите на ДАБДП подбраха някои от модерните технологии, които водачите могат да прибавят към остарялата си обичана кола. Сред тях са Система за разкриване на мъртва зона, Система за предизвестие при овакантяване на лентата на придвижване, Парктроник система, Система за отбягване на конфликт, Адаптивен круиз надзор, Heads Up екран (HUD) и Усъвършенствани системи за подкрепяне на лидера (ADAS).

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР