Средната цена на селските имоти през последните 5 години във

...
Средната цена на селските имоти през последните 5 години във
Коментари Харесай

Селските имоти поскъпват по-бързо от градските

Средната цена на селските парцели през последните 5 години във Англия регистрира растеж от 20.8%. За същия интервал недвижимостите в градовете са усили цената си със 17.5%, което е с 3.3% по-малко по отношение на извънградските, сочат данните на компанията Coulters Property. Само за интервала 2019-2020 гг. селските парцели са поскъпнали с 6.22%. Основната причина е растеж в търсенето вследствие на пандемията от ковид.

„ За последната година станахме очевидци на това, че от ден на ден хора от града се реалокираха да живеят в селските региони. Там има повече зеленина, шир, чист въздух и темпът на живот е по-бавен “, написа в доклада на компанията.

Харбър в графство Лестършил оглавява класацията на местата с най-силен растеж в цените на парцелите за обсъждания интервал. Увеличението е 33.6%. Средната цена на къщите доближи 380 715 EUR.

Уевърли в графство Съри, е най-скъпия селски район на Острова. Средната цена на къща там е 549 350 EUR. В другия завършек на класацията е графство Дарем, където междинната стойност на къщите е 127 590 EUR.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР