Средната цена на новите оферти е с 30% по-ниска от

...
Средната цена на новите оферти е с 30% по-ниска от
Коментари Харесай

Средната цена на новите оферти за антигенни тестове е с 30% по-ниска |

Средната цена на новите предложения е с 30% по-ниска от предходните четири поръчки за антигенни проби за учениците, съобщи министърът на опазването на здравето Асена Сербезова пред бТВ.

Министърът изясни, че офертите към този момент са отворени, а отчетът е качен в страницата на Министерство на здравеопазването, с цел да има цялостна бистрота. 

" Към оня миг не може да се каже дали има нещо смущаващо в цените, защото процедурата не е била завършила. Аз я прекратих и обявихме нова ", обясни още Сербезова. 

Здравният министър сподели още, че е разпоредила вътрешна инспекция на настоящата процедура, а не е спряла процедура на някогашния здравен министър Стойчо Кацаров: " Тя е настояща, само че готова от същия екип ". По думите й е включила представители на Министерството на образованието, тъй като какво по естествено от това те да кажат какви проби са им нужни.

Сербезова.

В началото на януари някогашният здравен министър Стойчо Кацаров заяви, че Министерският съвет е определил бюджет за тестванията и, а ден по-рано КПКОНПИ съобщи, че е разкрила данни за корупционни закононарушения при избора на реализатори за доставка на антигенни проби за учениците и даде. 

Относно новата поръчка на антигенни проби за възпитаници тя изясни, че се чака да има задоволително за всички възпитаници и това е заявено и от самите снабдители и чакаме да има задоволително проби.

За неналичието на медикаменти здравният министър разяснява, че тематиката й е близка до сърцето по ред аргументи. " По отношение на " Салбутамол " получих информация, че има обезпечени 25 хиляди опаковки. За " Пумикорт " се чакат 18 000 опаковки през януари, за февруари - 14 000 и за март още веднъж 14 000 опаковки ", съобщи тя.

По думите й те са в лекарствения лист, генериран от системата за съществуване, която се извършва от Изпълнителната организация по медикаментите и те са с ограничаващи ограничения за експорт към другите страни. " Към сегашния миг би трябвало да е задоволително. В непрекъсната връзка сме с търговците на едро. Недостигът е поради нараснало ползване ", добави тя. 

За срещата сред нея и представители на Възраждане след митинга на 12 януари, Сербезова изясни, че се е пробвала да води разговор, а е получила закани и размахване на пръст. " Записите са качени. Това, което се случва, е съмнение към системата, трупано от години. Ние ще предоставим данни от националната здравна инфо система, защото постоянно доцент Мангъров споделя постоянно, че няма данни за това и това. Напротив - има данни ", съобщи още здравният министър.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР