Средната разлика между полученият при тестовете на нови автомобили разход

...
Средната разлика между полученият при тестовете на нови автомобили разход
Коментари Харесай

Тест на 60 автомобила откри колко e разликата между официалният разход на гориво и реалния

Средната разлика сред полученият при тестванията на нови коли разход на гориво и действителният е 1.74 литра на 100 километра, само че когато става дума за придвижване в градски условия колите горят с към 2.5 л/100 км повече. Това паказаха 18 месечни проби, направени по методика на PSA Group, френската природозащитна организация France Nature Environnement, организацията за чист превоз в Европа Transport & Environment и профилираната в тестванията и узаконяването организация Bureau Veritas.

През инспекция са минали 60 автомобила от марките " Пежо ", " Ситроен " и DS, които са навъртели повече от 40 000 км. Разработването на протокола за проучване на разхода на гориво в действителни условия стартира в края на 2015 година.

Тестовете, осъществени с пътнически коли, разкриват междинен разход на гориво от 5.8 л/100 км и удостоверяват междинна разлика от 1.74 л/100 км по отношение на публично утвърдените данни. В градски условия разликата сред сертифицираните и действителните данни е съвсем идентична за дизеловите (с 2.4 л/100 км повече) и бензиновите (2.5 л/100 км) коли. В проценти обаче става въпрос за разминаване от 53% за колите, работещи на нафта, против 42 на 100 за бензиновите,

Дава ли надеждна информация бордовият компютър

Тестовете демонстрират още, че бордовият компютър дава надеждна информация на лидера за потреблението на гориво. Освен това се оказало, че икономичността на дизеловия автомобил се въздейства в по-малка степен от стила на шофиране.

Въпреки развиването на технологиите, разходът на гориво при коли с механична скоростна кутия е по-нисък от тези с автоматизирана (с най-малко - 0,4 л/100 км).

Вече работи уеб-базирано приложение, което разрешава тези данни да са налични за необятен кръг консуматори. Клиентите могат да оценят също и своя личен разход на гориво въз основа на действителното прилагане на автомобила. Приложението за момента е налично на уебсайтовете на марката в 12 европейски страни. Към момента такава информация може да се откри на уеб страницата https://www.spritmonitor.de

Както е известно от 1 септември разходът на гориво на всички нови модели коли, които се оферират на европейските пазари, се тества по нова методика, известна със съкращението WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure, или международно съгласуван тест за леки автомобили), която дава по-близки до действителните резултати. Освен това, също от началото на този месец, производителите, които продават в Европа, се задължават да замерват разхода на гориво и нездравословните излъчвания на своите модели и по така наречен " Тест при действителни пътни условия " (Real driving emissions или RDE). Данните от него би трябвало да са обществени и елементарно откриваеми.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР