Средната работна заплата отчете значителен ръст, динамиката на общественият сектор

...
Средната работна заплата отчете значителен ръст, динамиката на общественият сектор
Коментари Харесай

Бисер Петков разкри какви са мерките за изхранване на най-бедните

Средната работна заплата регистрира забележителен растеж, динамичността на публичният бранш също докара до повишение на заплатите. През август 2018 показателят на храните се резервира спрямо предходния месец, без брашното и част от типовете самун. Хлябът се е нараснал с 2,8 %.

Това съобщи общественият министър Бисер Петков от парламентарната естрада, на въпрос на депутати от Българска социалистическа партия по отношение на тактика на Министерството на труда и обществената политика за компенсиране повишението на цените на хляба и стоките от първа нужда.

"Трудовите приходи изпреварват. Увеличаването на заплатите води до повишението на виталния стандарт. На този стадий плановете демонстрират, че пенсиите също ще се усилят и то на най-бедните ", сподели още той.

"Динамиката на цените на стоките се контролират от доста фактори. Социалното министерство ще продължи да оказва помощ на хората, които не могат да си обезпечат най-важните неща ", добави министърът.

"Тази есен още веднъж ще се раздават пакети с съществени храни на извънредно небогати те. Осигуряваме и топъл обяд за най-бедната част на популацията. Има и целева помощ и за отопление ", приключи Бисер Петков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР