Средната дългосрочна ипотечна лихва в САЩ се понижи за девета

...
Средната дългосрочна ипотечна лихва в САЩ се понижи за девета
Коментари Харесай

Средните дългосрочни ипотечни лихви се понижават за 9-та поредна седмица, плъзгайки се до най-ниското си ниво от май

Средната дълготрайна ипотечна рента в Съединени американски щати се намали за девета поредна седмица, с цел да доближи най-ниското си равнище от май.

Средната рента по 30-годишна ипотека спадна до 6,61% от 6,67% предходната седмица, сподели купувачът на ипотека Фреди Мак в четвъртък. Преди година процентът беше приблизително 6,42%.

Разходите по заеми по 15-годишни ипотеки с закрепен лихвен %, известни измежду притежателите на жилища, рефинансиращи жилищните си заеми, също се намалиха тази седмица, като междинният % падна до 5,93% от 5,95% предходната седмица. Преди година той беше приблизително 5,68%, сподели Фреди Мак.

„ В началото на новата година стопанската система остава на постоянна основа със стабилен напредък, стегнат пазар на труда, забавяща се инфлация и зараждащо се възобновяване на жилищния пазар “, Сам Кхатър, основен икономист на Freddie Mac.

Лихвите по ипотечните заеми се намаляват от края на октомври, когато междинният лихвен % по 30-годишен жилищен заем доближи 7,79%, най-високото равнище от кр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР