Средната брутна месечна работна заплата в област Шумен за октомври

...
Средната брутна месечна работна заплата в област Шумен за октомври
Коментари Харесай

Средната заплата в Шуменско стана 926 лв.

Средната брутна месечна работна заплата в област Шумен за октомври 2018 година е 926 лева, за ноември - 917 лева, а за декември - 940 лв.. Средното заплащане в региона обаче остава доста по-ниско от това за страната, което за месец декември 2018 година е 1 205 лв.. Това оповестиха през днешния ден от Териториалното статистическо бюро.

По размер на междинната работна заплата за месец декември област Шумен заема петнадесето място измежду 28-те области на страната. С най-високо приблизително заплащане през последния месец на тримесечието е област София (столица) - 1 646 лева, а с най-ниско е област Видин - със 770 лв..

През четвъртото тримесечие на 2018 година междинната месечна брутна работна заплата в област Шумен нараства по отношение на третото тримесечие с 3.2 % - до 928 лв.. Икономическите действия, в които е записано най-голямо нарастване, са "Образование " и "Други действия ", а най-голямо понижение се следи в "Професионални действия и научни проучвания " и "Селско, горско и рибно стопанство ".
Средната месечна работна заплата през четвъртото тримесечие на 2018 година в региона нараства с 5.2 %, по отношение на същия интервал на 2017 година Ръстът на заплатите в публичния бранш е с 4.9 на 100, а в частния - с 5.6 %.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР