Средиземноморски циклон ще очертае времето у нас в следващите 48

...
Средиземноморски циклон ще очертае времето у нас в следващите 48
Коментари Харесай

Средиземноморски циклон ще очертае времето у нас в следващите 48 часа

Средиземноморски циклон ще очертае времето у нас в идващите 48 часа. В събота от ранните часове ще стартират превалявания от дъжд в равнините и сняг в планините – първо в Югозападна България, а по-късно и в останалите региони на страната. Значителни количества се чакат в областите Благоевград, Смолян, Кърджали и Хасково. Там количествата дъжд за денонощието ще доближат 50-60 литра на квадратен метър.





Температурите сутринта ще са в интервала от 0 до 5 градуса в западната половина на страната, до към 10 към крайбрежието. Следобед термометрите ще се двоумят сред 4-5 градуса на запад до 15-16 на изток. Вятърът ще е с рисково мощни пориви – в най-южните елементи на страната със скорост над 100 км/ч.



През нощта против неделя в Източна България преваляванията краткотрайно ще намалеят и ще спрат. На запад вятърът ще се обърне от северозапад, с което температурите ще паднат с условия за снеговалеж. Застудяването последователно ще обхване повече области в Централна и Североизточна България. През нощта против понеделник, в първия и втория ден на седмицата ще превали сняг и в източните региони. Дневните температури ще се намалят осезаемо и ще са в интервала от минус 1-2 до към 5-6 градуса.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР