Средиземноморската диета ще е препоръчвана от диетолозите и специалистите по

...
Средиземноморската диета ще е препоръчвана от диетолозите и специалистите по
Коментари Харесай

Нова година - стара диета

Средиземноморската диета ще е препоръчвана от диетолозите и експертите по хранене и през 2023-та, откакто за шеста поредна година се оказва най-хубава, съгласно класацията. Ястията от слънчевото Средиземноморие също са класирани преди всичко в категориите диета, най-хубава диета за здравословно хранене и най-хубава растителна диета, се споделя в отчета, представен от.

Този метод на хранене се оказва най-хубав, тъй като води до намаление на холестерола, предлага се за  хипертоници, от изгода е за здравето на костите и ставите, изключително подобаваща е за фамилна диета, както и за

„ Винаги търсим повече здравословни положения, с които можем да се оправим ”, разяснява Гретел Шуелър, ръководещ редактор на здравната графа на U.S. News & World Report „ Средиземноморската диета в действителност не се отнася единствено до храните към Средиземноморието “, прибавя още тя. „ Можете да вземете уроци и от метода на средиземноморския модел на хранене и да го приложите към всяка кухня във всяка страна. “
               

Тази година рецензентите са класирали единствено 24 диети вместо 40, оценени през последните години. Пет диети от първичния лист – вегетарианска, веганска, скандинавска, обичайната азиатска и диета за контролиране на гликемичния показател са включени от журито в средиземноморската и други диети заради техните съществени правила на растителна основа.

Групата от 33 специалисти изследва най-хубавите диети и ги класира в няколко категории: дали диетата включва всички групи храни; учредена ли е на медицински изследвания; налични ли са нужните храни във всеки супермаркет; какъв брой лесна е диетата за подготвяне и употребява ли спомагателни витамини или добавки.

Какво е особено за средиземноморски жанр на хранене и за какво той и тази година се оказва желан от експертите?

Многобройни изследвания потвърждават, че средиземноморската диета може да понижи риска от диабет, висок холестерол, деменция, загуба на паметта, меланхолия и рак на гърдата. Диетата, която е по-скоро жанр на хранене, като резултатът води до по-здрави кости, крепко сърце и по-дълъг живот.

Диетата включва просто готвене на растителна основа, като по-голямата част от всяко хранене са плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни, фасул и семена, ядки и мощен акцент върху занемарен зехтин. Мазнини, разнообразни от зехтин, като масло, се употребяват рядко, в случай че въобще се употребяват, а захарта и рафинираните храни са непокътнати за специфични мотиви.

Червеното месо се употребява спестовно, нормално единствено за овкусяване на ядене. Яденето на здравословна мазна риба, която е богата на омега-3 мастни киселини, се предизвиква, до момента в който яйцата, млечните артикули и птичето месо се употребяват на доста по-малки порции, в сравнение с в обичайна западна диета.
               

Това, което изключително отличава средиземноморския жанр на хранене и води до огромни изгоди, са т.нар „ обществени взаимоотношения ” -хранене с другари и семейство, другарство по време на хранене, деликатно ястие на обичани храни.

Наградата за най-лоша диета тази година, съгласно U.S. News & World Report отива при така наречен суровоядство, при което почитателите на този метод на хранене могат да ядат единствено непреработени храни, които не са термично третирани. Според рецензиите, тази диетата е съвсем невъзможна за следване и не е пълноценна.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР