Сред загиналите при експлозията в Хавана има бременна жена и

...
Сред загиналите при експлозията в Хавана има бременна жена и
Коментари Харесай

Сред загиналите в Хавана са бременна жена и дете, спасителната акция продължава

Сред починалите при детонацията в Хавана има бременна жена и дете. Няма потърпевши чужденци, оповестиха кубинските управляващи. Припомняме, че 22-ма са починали, а повече от 70 са ранени при детонация в един от най-хубавите петзвездни хотели в Хавана. Разрушени са няколко етажа от постройката, а една от стените ѝ е срутена изцяло.

„ Усетих мощна детонация, един пукот. Видях стъкла да се чупят и да падат. Белият облак пушек не искаше да се разпръсне. Успях да избягам в противоположната посока”, изясни очевидецът Барбара Пинеда.

По първична информация, камион с газ, паркиран пред постройката на хотел „ Саратога” в центъра на Хавана, е провокирал детонацията. Свидетели описват, че са видели стълбове гъст, черен пушек и облаци от прахуляк и пепел, които се издигнали в небето незабавно след гърмежа.



Спасителните интервенции в центъра на Хавана не престават и сега, а пожарникари и служители на реда се пробват да открият хора, заклещени под руините.

„ До момента сме приели 74 ранени. За страдание, 18 от тях починаха. Вътрешното министерство и управляващите работят, с цел да разпознават телата. В околните часове ще дадем информация за самоличността на жертвите”, уточни доктор Хулио Гуера.

Зад взривилия се хотел има учебно заведение. В този миг в него имало 300 деца. Те са били евакуирани неотложно, само че съгласно някои информации, 15 от тях са потърпевши леко. Президентът на Куба Мигел Диас-Канел посети мястото на детонацията, което се намира тъкмо против остарялата постройка на Народното събрание.

„ В никакъв случай не е бомба или офанзива, както някои медии към този момент оповестиха по доста перверзен метод. Объркващо е и е неверно. Това е драматичен случай, който се е случил поради приключване на газ”, уточни президентът.

Сградата, издигната през 19-и век, е една от най-известните в Хавана. В хотела постоянно са отсядали звезди, измежду които Мадона, Бионсе и Мик Джагър. Инцидентът става в миг, когато туризмът в страната се възвръща след две тежки години на пандемия.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР