Сред възможните други кандидати за управител на Централната ни банка

...
Сред възможните други кандидати за управител на Централната ни банка
Коментари Харесай

Кирил Петков за готвеното семейно назначение в БНБ: За България ще е дарение Михов да поеме поста

Сред вероятните други претенденти за шеф на Централната ни банка е Любомир Каримански от Има Такъв Народ
Кирил Петков удостовери в изявление за bTV, че икономистът Илиян Михов фактически е измежду обсъжданите номинации за шеф на Българската национална банка (БНБ). Илиян Михов е ректор на елитния университет INSEAD и е брат на шефа на Българската банка за развиване Валентин Михов.

„ Има малко университети в света,които са на такова високо равнище като INSEAD. Ако сте професор в този университет, сте на доста високо равнище, само че в случай че сте декан, то сте счупили всички стъклени тавани на тази институция... Ако човек като Илиян Михов е на тази позиция, всички българи би трябвало да се гордеем, само че не знам дали е допустимо ", съобщи Петков.

При всички положения обаче Михов няма да е единствен претендент за поста, защото има сделка всяка от четирите обединения в ръководещата коалиция да предложи своя номинация или няколко, да ги предложи на съдружен съвет и да се състои конкурс, с цел да може „ най-хубавият да заеме позицията “.

„ Той има толкоз варианти и благоприятни условия, че това ще е подаяние от неговото време, в случай че се съгласи да заеме тази позиция “, сподели Петков.

Още в петък бюджетната комисия в Народното събрание започва процедурата за избор на ново управление на централната банка, като одобри процедурни правила. А през уикенда депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев разгласи, че Михов е едно от обсъжданите имена за шеф. Депутатът акцентира, че неговия брат е началник на Българската банка за развиване /ББР/

Сред вероятните други претенденти за шеф на Българска народна банка е Любомир Каримански от Има Такъв Народ. Засега той не е удостоверил, че има интерес към поста, само че не е и отрекъл. Според разпоредбите парламентарните групи могат да внасят оферти за кандидатури за шеф на централната банка в 20-дневен период от приемането на процедурните правила в пленарна зала.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР