Сред тях са и двама кметове - Донка Михайлова на

...
Сред тях са и двама кметове - Донка Михайлова на
Коментари Харесай

Бунтът срещу Нинова в БСП се разраства

Сред тях са и двама кметове - Донка Михайлова на Троян и Йордан Младенов - на Пещера. Освен тях през днешния ден позицията поддържаха още Светла Бъчварова от Търговище и Росен Миланов, Диана Ласонина и Добрин Данев от Русе. Така броят на членовете на Националния съвет, които поддържат позицията към този момент е 55.

 

" Трябва да кажем: НЕ на политиката, която компрометира социалистическата концепция и унищожава престижа на Партията! Категорично да се противопоставим на опитите за трети противоуставен мандат на Корнелия Нинова! Само с ново управление на БСП и с дейните старания на общинските организации ще осъществим виновната политическа цел – опазване на социалистическата концепция и единство на лявото политическо пространство в България! Предстоят ни избори - Европейски, а може би и за Народно заседание, които са последният късмет за БСП да покаже, че е алтернативата на пагубната политика на ръководещата " сглобка "! Време е за избавяне на БСП! ", декларират 55-те членове на Националния съвет на БСП в позицията си. 

Малко по-късно от БСП-София оповестиха още, че " изключените " от БСП преди година на съвещанието на 50-тия конгрес софийски социалисти оповестиха в декларация, че също поддържат позицията на 55-те членове на Националния съвет на БСП със заглавие " Да спасим БСП и социалистическата концепция! ". Ана Пиринска, Светлана Шаренкова, Ваня Добрева, Николай Бериевски, Кирил Добрев, Петя Мхалевска, Костадин Дурчов, Ленко Петканин, Атанас Атанасов, Петко Димитров и Валери Жаблянов декларират, че се причисляват към настояването на членовете на Националния съвет за възобновяване в живота на партията на демократичните правила и нормите на социалистическия морал. 

 

" Ние бяхме " изключени " от БСП по време на съвещанието на 50-ия конгрес на БСП на 11 февруари 2023 година с операции и при очевидна липса на кворум, както и на гласуващи " За ", при нарушение на Устава на БСП, без политически причини и полемика всъщност, с фалшификации, очевидци на които станаха освен делегатите на конгреса, само че и всички наблюдаващи неговата работа по малкия екран и в обществените мрежи, декларират те в позицията си.

 

- Ние не приехме това решение и в продължение на месеци правихме всичко допустимо то да бъде оповестено за невалидно. Получихме поддръжката на организациите, в които членуваме, ГКК на БСП в София се разгласи в наша поддръжка, само че ОПКК на БСП отказа да го анулира. Самото " решение " на конгреса не ни бе предоставено персонално и не бе оповестено, с цел да не бъде оспорено, в това число и пред съда. Тези от нас, които са членове на Народно събрание на БСП и на ОПКК на БСП, бяхме извадени от списъците  им, само че не бяхме отстранени юридически от състава им посредством актуализиране на правосъдната регистрация на БСП. С тази правосъдна регистрация партията взе участие в изборите през 2023 година, което е индиректно самопризнание от страна на управлението, че нашето изключване е противоуставно, а отстраняването ни от работата на управителните органи на партията - непозволено. Което на собствен ред в допълнение поддържа изказванието на подписалите позицията, че доста от съвещанията на Народно събрание на БСП и взетите от него решения са опорочени. Независимо от непозволеното ни изключване, ние не сме престанали да участваме в политическия живот и да отстояваме социалистическата концепция. Ето за какво в този момент, откакто изчакахме да измине избраната от Устава на БСП една година от другояче противоуставното " решение ", ние заявяваме, че възвръщаме уставно нашето участие в партията и дейното си присъединяване в работата на управителните органи, в които бяхме определени на първото съвещание на 50-ия конгрес на БСП през 2020 година ".

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР