Сред тях е и завеждащият д-р Мирослав Попов. Основното им

...
Сред тях е и завеждащият д-р Мирослав Попов. Основното им
Коментари Харесай

Добрич остава без хирурзи, хвърлиха оставки

Сред тях е и завеждащият доктор Мирослав Попов. Основното им искане е за почтено възнаграждение и не е обвързвано с отстраняването на изпълнителния шеф на болничното заведение доктор Трифон Йорданов преди дни, заяви Българска национална телевизия.

Д-р Попов работи в добричката хирургия от 32 години, а от 18 я оглавява. До Нова година заплатата му е 805 лева, а с нарастването от 1 януари – 910 лева Шефът на хирургията показа, че от 5 месеца водят диалози с управлението на болничното заведение за нарастване на възнагражденията им, само че без резултат. Същевременно уговорките им нарастват.

"Един дребен "Пирогов " за област Добрич – това е неотложност, това е планови интервенции, това са консулти по отделения, в незабавно поделение и така нататък, която се прави от петима експерти ", изясни доктор Мирослав Попов.

При медицинските сестри обстановката е още по-тежка. С нарастването заплатите им са 580 лева Всъщност хирурзите се усещат подценени от години, а чашата преляла преди дни, когато научили, че в друго поделение заплатите са нараснали двойно. Оставките им обаче нямат нищо общо с освобождението на изпълнителния шеф на болничното заведение преди 2 дни - това е просто съвпадане, безапелационен е доктор Попов.

Лекарите са подготвени да останат на работа, стига настояването им за по-високи заплати да бъде задоволено. Директорът, който е с предупреждение за освобождение, споделя, че пари няма.

Напускането на петимата хирурзи на процедура ще докара до закриване на хирургията в добричката болница. За обстановката е осведомено и Министерство на здравеопазването.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР