Сред симптомите на сегашния вариант на COVID-19 по-често има възпаление

...
Сред симптомите на сегашния вариант на COVID-19 по-често има възпаление
Коментари Харесай

Ива Христова: При сегашния вид на COVID-19 по-често има възпаление на очите

С ред признаците на настоящия вид на COVID-19 по-често има инфектиране на очите. Данните не са задоволително, с цел да се сравнят с предходните разновидности. Всяко едно заболяване протича друго тежко според от имунитета на пациента. От вид „ Делта ” към вид „ Омикрон ” се мина с към 30 разновидности. Настоящият към момента е подвариант на „ Омикрон ”, само че данните за него са доста малко. Това съобщи шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Ива Христова в предаването „ Твоят ден ” по .

Само за месец случаите на инфектирани с COVID-19 у нас са се нараснали седем пъти. Нараства и броят на признатите в болница. А доста страни се готвят за нова, есенна вълна. Междувременно у нас дойдоха 80 хиляди дози от приспособената ваксина на „ Пфайзер ”.

По думите на доктор Красимир Манасиев, общопрактикуващ доктор от Монтана, в този момент фокусът е ориентиран към противогрипните ваксини. Според него все още са единични случаите на хора със признаци за COVID-19 - обща изнемощялост, изострено дишане, болки в мускулите.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР