Сред руснаците на фронта в Украйна вече се разпространяват т.

...
Сред руснаците на фронта в Украйна вече се разпространяват т.
Коментари Харесай

Миша треска покосява руснаците в окопите, нападнаха ги въшки

Сред руснаците на фронта в Украйна към този момент се популяризират така наречен окопни заболявания заради неналичието на хигиена.

" На Авдиивското направлении и като цяло по фронтовата линия врагът стартира да боледува ", заяви пресаташето на Силите за защита на Таврийското направление полковник Олександър Штупун, представен от Униан.

Той отбелязва, че повода за това е игнорирането на санитарните правила. По думите му, измежду окупаторите всеобщо се следи и педикулоза (опаразитяване с въшки – б.р.).

По-рано Министерството на защитата на Украйна заяви, че на Купянското направление руснаците всеобщо боледуват от миша тресчица, а в Донецка област имат проблеми с педикулозата.

Руското командване пренебрегва недоволствата от миша тресчица, определяйки ги като опит за бягство от бойните дейности.

Става дума за вирусно заболяване, което се предава на индивида от гризачи – посредством пряк контакт, поемане на прахуляк от миши екскременти или попадането им в храната.

Симптомите включват мощно главоболие, нараснала температура до 40 градуса, обриви и зачервяване, намалено кръвно налягане, кръвоизливи в очите, гадене, повръщане. Болестта поразява бъбреците.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР