Сред приоритетните задачи, които стоят пред шуменската пожарна, са доразвиване

...
Сред приоритетните задачи, които стоят пред шуменската пожарна, са доразвиване
Коментари Харесай

Приключва изграждането на центъра за обучение при бедствия в Шумен

Сред предпочитаните задания, които стоят пред шуменската пожарна, са доразвиване и образование на доброволни формирования, предварителна защита и образование на популацията за отбрана от естествени бедствия. В тази връзка в Шумен се построява един от шестте регионални образователни центъра в страната за образование на популацията за дейности при естествени бедствия.

Това заяви на конференция през днешния ден шефът на Регионалната дирекция "Пожарна сигурност и отбрана на популацията " комисар Иван Иванов.

Очаква се построяването на административната постройка и образователния полигон на центъра да завърши до края на 2018 година, с цел да може от началото на идната година да стартират образованията. Те ще са свързани с бедствията, първоначално с възпитаници, а по-късно с доброволци към доброволните формирования, означи Иванов.

Той заяви още, че в към 30 % от офицерския състав в шуменската пожарна не е напълнен и липсват чиновници с висше обучение. Недостиг на фрагменти при оперативните служащи обаче няма да има, откакто завърши конкурс за назначението на осем пожарникари в поделенията на районната дирекция. Кандидатите за оповестените свободни места са 44.

През миналата година са осъществени 29 сложни, 592 контролни и 841 тематични инспекции в разнообразни обекти. За премахване на нарушавания са връчени 162 противопожарни разпоредби, формирани са и 35 акта. Служителите са взели участие във въвеждането в употреба на 185 обекта.

От началото на годината на територията, обслужвана от Регионална дирекция "Пожарна сигурност и отбрана на популацията " в Шумен, са зародили 1156 катастрофи, като пожарите са 619. През предходната година пожарите са били 590, бе обявено на конференцията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР