Сред пострадалите в Харков има две деца и един британски

...
Сред пострадалите в Харков има две деца и един британски
Коментари Харесай

Руски ракетни атаки в Харков, Москва обвини Киев за преднамерен тероризъм в Белгород

Сред потърпевшите в Харков има две деца и един английски публицист, добавя ДПА, а Ройтерс заяви за ранен съветник по сигурността на немски публицисти.

" За всеки дрон " Шахед ", за всяка съветска ракета, ще има обективна отговорност за терористичната страна. Едновременно политическа и доста практична ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски.

Украинските военновъздушни сили в това време обявиха, че Русия още веднъж е изстреляла дронове по Украйна.

През нощта противовъздушната защита е била задействана в разнообразни области, включително и в региона на Киев.

Русия упрекна в Съвета за сигурност Украйна, че е направила " акт на умишлен тероризъм " в Белгород

Същевременно Русия упрекна Украйна, че е направила " акт на умишлен тероризъм " в след снощните офанзиви, за които оповестиха съветските управляващи, съобщи Франс прес.

Обвинението беше отправено по време на изключително съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, свикано по искане на Москва поради удара по Белгород, в който починаха 21 души. Москва също така упрекна Украйна, че е употребила касетъчни оръжия в Белгород .

Русия даде обещание да отговори на този удар, приписан на украинската войска. Това е най-смъртоносната офанзива против цивилни в Русия от началото на съветската инвазия в Украйна през февруари 2022 година

" Това е една сляпа и предумишлена офанзива против цивилна цел ", съобщи непрекъснатият представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя. Той упрекна Украйна, че е взела под прицел състезателен център, ледена пързалка и университет.

" Членовете на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации имат мотив да изпълнят дълга си и да оценят по един справедлив метод случилото се ", добави той.

Небензя съобщи също по този начин, че " организирането на този терористичен акт е станало със съпричастието на американски и английски консултанти, които регулярно подстрекават управляващите на днешна Украйна да правят кървави закононарушения ", добавя ТАСС.

На съвещанието на Съвета за сигурност съветският представител добави, че, " с цел да усилят броя на жертвите на тази терористична офанзива ", украинците са употребявали касетъчни оръжия ", съобщи Франс прес.

Тези оръжия са неразрешени в доста страни и са доста подложени на критика, тъй като разпръскват дребни взривни устройства преди или след удара и се счита, че те предизвикват доста съпътстващи жертви, отбелязва организацията.

В отговор на обвиняванията на Небензя съдружниците на Украйна обявиха, че отговорността за войната е на съветския президент Владимир Путин.

" Това е войната на Путин ", сподели представителят на Съединени американски щати Джон Кели. " Ние призоваваме за отбрана на всички цивилни от всички страни във всеки спор ", добави той.

Представителят на Англия Томас Филпс изрази надълбоко страдание за загубата на живота на цивилни хора, само че също насочи рецензии към Москва поради съветската инвазия в Украйна.

" Има стотици хиляди убити съветски бойци в Украйна. Няма нито един украински боец в Русия ", акцентира той.

" Ако Русия желае да упрекне някого за гибелта на руснаци в тази война, тя би трябвало да стартира с президента Путин ", сподели той.

Представителят на украинската задача в Организация на обединените нации Сергий Дворник съобщи, че " до момента в който тази война, предизвикана от диктатора на Кремъл, продължава, гибелта и страданието ще продължат да порастват ".

Според регионалният шеф на Белгородска област Вячеслав Гладков жертвите на удара в Белгород са 21, а ранените са 111. Сред жертвите има 3 деца, измежду ранените има също 17 деца.

Тази офанзива последва ден на интензивни съветски удари по Украйна, лишили живота на 40 души, съобщи Ройтерс. Най-малко 159 души бяха ранени при ударите в петък, когато от Русия бяха изстреляни 158 ракети и дронове против разнообразни места в Украйна, напомня Ройтерс.

Институтът за проучване на войната в Съединени американски щати: Русия е способна на нови огромни офанзиви като тази от петък

 

Междувременно военни наблюдаващи в Съединени американски щати, представени от ДПА, настояват, че Русия може да предприеме нови огромни въздушни набези против Украйна като това, при което в петък починаха десетки цивилни и което бе най-големият обстрел с ракети и дронове от началото на войната.

" Русия ще продължи да нанася огромни удари против Украйна в опит да утежни украинския военен дух и способността на Киев да поддържа военните си старания против Русия ", се споделя в ежедневния бюлетин на американския Институт за проучване на войната .

Наблюдателите обаче означават, че след продължаващата съвсем две години война запасите и индустриалните мощности на Русия демонстрират, че тя надали ще бъде в положение да прави постоянно огромни ракетни удари, само че ще може да го прави по-последователно с дронове.

В най-тежката офанзива досега от началото на войната съветските военни изстреляха през вчерашния ден близо 160 ракети, крилати ракети и дронове от друг вид по градове и инфраструктура в цяла Украйна съгласно публични представители на Киев.

Според разбора на Института за проучване на войната руснаците са опитали в продължение на месеци с разнообразни комбинации от дронове и ракети, с цел да открият слабите места в украинската система за противовъздушна защита.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР