Сред първите, които се сблъскват със заразата от коронавирус, са

...
Сред първите, които се сблъскват със заразата от коронавирус, са
Коментари Харесай

Пациенти лъжат за симптомите си заради COVID-19

Сред първите, които се сблъскват със болестта от ковид, са екипите на Спешна помощ. Какви ограничения вземат те в изискванията на пандемия, ревизира екип на bTV.

Дори в актуалната обстановка за доктор Димитър Лунд това е нормално дежурство. Смяната му стартира със специфичната екипировка.

Предпазното облекло съдържа гащеризон, защитен, очила или шлемове и калцуни “, изяснява доктор Лунд.

Екипирането лишава няколко минути

„ Така изцяло оборудвани отиваме единствено на адресите, които са с анамнеза или огромен късмет да бъдат COVID-19. Самите пациенти, които предават адресите, доста е значимо те да бъдат правилни и справедливи в предаването на техните признаци “, споделя незабавният доктор и разкрива, че е имало случаи хора да лъжат за признаците си, което ги излага на риск.

Диагнозата COVID-19 се приема друго от пациентите.

„ Някои го одобряват като нещо, което би трябвало да преживеят. Други се панират малко повече. Бих споделил - да са кооперативни, да са справедливи и да няма суматоха, тъй като тя не оказва помощ “, споделя доктор Лунд.

Коронавирусът затруднява и логистиката. При превозване на болен от Коронавирус всяка една от колите за спешна помощ се дезинфекцира подробно.

„ След това би трябвало да изчакаме половин час, да е затворена колата и 10 минути да се проветри “, изяснява служителят на Спешна помощ в София Александър Владимиров.

За миналата нощ екипите на Спешна помощ са се отзовали на близо 200 сигнала.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР