Кои са 18-те души, обвинени заедно с Доналд Тръмп в Джорджия?

...
Сред инцидентите, цитирани в новото обвинение, беше прословутото телефонно обаждане
Коментари Харесай

Сред инцидентите, цитирани в новото обвинение, беше прословутото телефонно обаждане на Тръмп, в което той призова висшия служител на изборите в Грузия, държавния секретар Брад Рафенспергер, да „намери“ гласовете, необходими на Тръмп, за да изпревари Джо Байдън и да претендира за победа в щата.

Това е четвъртият набор от обвинения срещу бившия президент тази година, но за първи път той е обвинен заедно с други хора .

И така, кои са предполагаемите съзаговорници на Тръмп?

Те включват някои от неговите съюзници и най-близки съветници, както и по-малко известни служители на Джорджия.

Марк Медоус, бивш началник на кабинета на Тръмп

Доналд Тръмп може да приветства обвиненията за изборите в Джорджия, но неговите съобвиняеми може да се изкушат да „превърнат“ < /p>

Веднъж един от най-добрите съюзници на Тръмп в Камарата на представителите, преди да стане началник на кабинета на бившия президент, Марк Медоус е обвинен, че помага за подхранването на конспирацията, като прави неверни изявления относно изборите.

В обвинителния акт се твърди, че той също е заговорничил с Тръмп за разработване на план за прекъсване и забавяне на сертифицирането на изборните гласове в Конгреса на 6 януари 2021 г.

В него също се твърди, че се е опитал да окаже натиск върху главен следовател в секретаря на Джорджия от щатската служба, Франсис Уотсън, за да ускори проверката на подписите в окръг Фултън и че той е участвал в телефонен разговор, в който Тръмп е накарал г-н Рафенспергер да „намери“ достатъчно гласове, за да върне малката си загуба в щата.

Изображение : Бивш началник на кабинета на Тръмп Марк Медоус

Руди Джулиани, бивш личен адвокат на Тръмп

Веднъж кмет на Ню Йорк и известен прокурор на мафията, Руди Джулиани напоследък е по-известен с асоциацията си с Тръмп.

Той изигра видна публична роля в усилията на кампанията на Тръмп да прокара неверни твърдения за широко разпространени измами на изборите през 2020 г.

Той и други съюзници на Тръмп са обвинени в фалшиви изявления до законодателите на Джорджия относно изборите, включително твърдения за грешки при преброяването на гласовете от машините за гласуване на Dominion. Адвокатът на Джулиани отказа коментар пред информационната агенция Ройтерс.

Изображение: Руди Джулиани, бивш кмет на Ню Йорк и адвокат на Тръмп. Снимка: AP

Прочетете още:
Съобвиняемият на Тръмп може да се изкуши да „превърти“

Джон Ийстман, бивш адвокат на Тръмп

Адвокат Джон Ийстман представляваше Тръмп в дългосрочен съдебен процес за отмяна на резултатите от гласуването в четири щата, които Тръмп загуби през 2020 г.

В обвинителния акт в Джорджия се твърди, че той е участвал в заговор за назначаване на фалшиви избиратели. Избирателите са хората, които гласуват на избирателната колегия на щата за кандидата, който е спечелил щата.

Той също е бил подложен на проверка, както в Джорджия, така и другаде, за писане на поредица от правни бележки, в които се твърди, че бившият вицепрезидентът Майк Пенс може да отхвърли избиратели от определени щати, за да откаже на демократа Джо Байдън мнозинството от гласовете в Избирателната колегия.

Изображение: Джон Ийстман Снимка: AP

Джефри Кларк, бивш служител на правосъдието

A бивш високопоставен служител в министерството на правосъдието, Джефри Кларк се опита да убеди Тръмп да отстрани изпълняващия длъжността главен прокурор Джефри Розен, за да може той да поеме управлението и да започне разследване на измама с гласоподаватели в Джорджия и други щати.

В обвинителния акт се цитират усилията на Кларк да убеди Розен да изпрати писмо до Джорджия, в което се твърди, че правосъдното министерство е открило нередности при гласуване там.

Изображение: Бивш служител на правосъдието Джефри Кларк

Сидни Пауъл, бивш съветник на Тръмп

Сидни Пауъл е адвокат, който изигра водеща роля в популяризирането на фалшиви твърдения за измами след изборите в САЩ през 2020 г.

Обвинителният акт я обвинява в подправяне на електронни маркери за гласуване и табулатори в Каунти Каунти, Джорджия, компютър кражба и незаконно притежаване на бюлетини.

Изображение: Бившият адвокат на Тръмп Сидни Пауъл. Снимка: AP

Кенет Чезебро, адвокат на кампанията на Тръмп

Кенет Чезебро е обвинен в обвинителния акт, че е помогнал за изготвянето на план за представяне на фалшиви списък с избиратели за Тръмп.

Обвинителният акт в Джорджия твърди, че е написал бележка, която предоставя инструкции за това как алтернативните листа от избиратели в щати, включително Джорджия, трябва да продължат да се срещат и да гласуват за Тръмп.

Изображение: Кенет Чезебро

Джена Елис, адвокат на кампанията на Тръмп

< p>Обвинителният акт обвинява Джена Елис, че е била част от усилията да бъдат назначени фалшиви избиратели от щатските законодатели в Аризона, Джорджия, Мичиган и Пенсилвания.

Съдебните документи твърдят, че тя е написала правни бележки за Тръмп за това как вицепрезидентът Пенс може да забави удостоверяването на изборната победа на Байдън.

Изображение: Джена Елис. Снимка: AP

Дейвид Шафър, председател на Републиканската партия в Джорджия

Дейвид Шафър е обвинен, че играе ключова роля в организирането и изпълнението на плана за представяне на алтернативен списък от избиратели.

Служейки като председател на Републиканската партия на Джорджия от 2019 г., Шафър е сред обвинените в изпращане по пощата на фалшиви удостоверения на така наречените електори на Тръмп до сградата на федералния съд, както и в други престъпления, свързани с фалшивия избирателен заговор.

< p>Той също е обвинен в даване на неверни показания пред следователите на окръг Фултън.

Изображение: Дейвид Шафър Снимка: AP

Майкъл Роман, кампанията на Тръмп 2020

Майкъл Роман е обвинен, че играе роля в организирането на заговора за фалшиви избиратели.

В обвинителния акт се твърди, че той е бил в контакт с онези, които са организирали среща на фалшивите избиратели на Тръмп в Джорджия.

Изображение: Майкъл Роман

Рей Смит III, Тръмп адвокат

Адвокат, който представляваше Тръмп в предизвикателствата на изборите през 2020 г. в Джорджия, Рей Смит III беше обвинен в предполагаема лъжа пред комисия в Сената на Джорджия.

Робърт Чийли, адвокат на Тръмп

Адвокатът, който представляваше бившия президент в Джорджия, Робърт Чийли, се твърди, че е излъгал голямото жури в Джорджия.

Единственият обвиняем, обвинен в лъжесвидетелстване, произтича от показанията на Чийли за т.нар. фалшиви електори.

Шон Стил, републикански финансов председател

Член на Сената на Джорджия, Шон Стил е сред обвинените в невярно твърдение, че са гласоподаватели на държавна избирателна колегия (електори).< /p>

Стивън Лий, полицейски свещеник в Илинойс

Сред обвинените е и Стивън Лий, който е обвинен в пътуване до дома на Руби Фрийман, избирателен работник в окръг Фултън, „с намерение да повлияе на нейните показания".

Фрийман и нейната дъщеря Шей Мос свидетелстваха пред Конгреса на САЩ миналата година за това как Тръмп и неговите съюзници се захванаха за запис от камери за наблюдение от ноември 2020 г., за да обвинят и двете жени в извършване на измама с гласоподаватели - обвинения, които бързо бяха развенчани, но широко разпространени в консервативните медии.

Харисън Флойд, изпълнителен директор на Black Voices for Trump

Харисън Флойд, който е бил директор на Black Voices for Trump, е обвинен в вербуване на Лий да организира среща с Фрийман и базирания в Чикаго публицист Тревиан Кути.

Изображение: Харисън Флойд, лидер на Black Voices for Trump

Тревиан Кути, публицист, който представляваше Кание Уест

Прокурори кажете, че Тревиан Кути твърди, че има връзки на високо ниво в правоохранителните органи. Казват, че Фрийман се е срещнал с Кути в полицейски участък, където тя е включила Флойд в разговора по високоговорител.

Прокурорите казват, че Кути се е представила като човек, който може да помогне на Фрийман, но след това я е притиснала да признае фалшиво за изборна измама .

Изображение: Trevian Kutti. Снимка: Гети

Кати Латъм, бивш председател на Републиканската партия на Coffee County

Кати Латъм е една от 16-те републиканци в Джорджия, които са подписали удостоверение, в което се посочва, че Тръмп е спечелил щата и се обявяват за " надлежно избрани и квалифицирани избиратели.

Тя беше в окръжната избирателна служба през по-голямата част от деня на 7 януари 2021 г. и посрещна екип от компютърни криминалисти, който пристигна, за да копира софтуер и данни от изборното оборудване на окръга в това, което държавният секретар каза, че е „неоторизиран достъп“ до машините.

Изображение: Кати Латъм, вдясно, изглежда си прави селфи с член на екип от компютърна криминалистика в офиса на местните избори. Снимка: AP

Скот Хол, републикански наблюдател на изборите в окръг Фултън през 2020 г.

Скот Хол е сред обвинените във връзка със събитията в Каунти Каунти.

Твърди се, че той е участвал в контролиране на гласуването информация, която е била собственост на Dominion Voting Systems.

Мисти Хамптън, бивш директор на изборите в Coffee County

Подобно на Хол, Мисти Хамптън е обвинена във връзка с Coffee County.

< p>Твърди се, че тя е присъствала в окръжната избирателна служба на 7 януари 2021 г., когато екип от компютърни криминалисти копира софтуер и данни от изборното оборудване на окръга.

Тя също така е позволила на други двама мъже, които са били активни в усилия за поставяне под въпрос на резултатите от изборите през 2020 г. за достъп до изборната служба по-късно същия месец и за прекарване на часове вътре с оборудването.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР