Сред хилядите компании, които правят бизнес с китайския комуникационен гигант

...
Сред хилядите компании, които правят бизнес с китайския комуникационен гигант
Коментари Харесай

Един от хилядите доставчици на Huawei има план как да преживее американските санкции

Сред хилядите компании, които вършат бизнес с китайския информационен колос Huawei е и една непознатата на необятната аудитория японска компания - Taiyo Yuden.

След като администрацията на президента Доналд Тръмп разгласи рестриктивните мерки за производителя на смарт телефони и съоръжение на 16 май, акциите на тази японска компания се сринаха с 10% и изтриха предходния си забележителен растеж, написа Bloomberg.

Според основният изпълнителен шеф на компанията Шоичи Тосака решението на вложителите не е било в вярната посока. В изявление той изяснява, че ръководената от него Taiyo Yuden е подвластна от Huawei за едвам под 10% от продажбите си.

По неговите думи компанията ще може бързо да промени фокуса си към други клиенти и да компенсира загубите след възбраната. Той показва, че създаваните от нея микроскопични съставни елементи могат да бъдат открити в хиляди електронни устройства, тъй че не би било мъчно да се откри нов покупател.

" Дори да изгубим Huawei като клиент, някой различен ще се потребност от такива съставни елементи, тъй че ще получим този бизнес ", показва Тосака. " Представянето на акциите ни не подхожда на нашите доходи ", добавя той.

Ръководителят на Taiyo Yuden добавя още, че компанията е " застрахована " при задълбочаване на спора сред Вашингтон и Пекин, защото заводите на производителя са разпределени в няколко страни - Малайзия, Филипините, Южна Корея, Япония и Китай. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР