Среброто е един от най-ценените благородни метали на планетата с

...
Среброто е един от най-ценените благородни метали на планетата с
Коментари Харесай

Най-голямото находище на сребро в света ще възроди историческа мина в Полша

Среброто е един от най-ценените благородни метали на планетата с необятно приложение и икономическа стойност. Цената му варира според от търсенето и предлагането на интернационалния пазар. Скорошно изследване на Силезийското плато в Горна Силезия, исторически пминьорски регион в Южна Полша, откри най-големите ресурси от сребро в света, оповестява trade.gov.pl.

Находището е в региона на Тарновске Гори, изящен град на 50 км от столицата на района Катовице. В региона от епохи се добиват сребро, цинк и олово, а минното дело е историческият главен занаят на хората тук.

Мините на Тарновске Гори са обект на международното културно завещание, главно поради неповторимата си система за ръководство на дълбоките подпочвени води, предопределена да отводнява галериите и шахтите на мините, като в същото време доставя с вода близките обитаеми места и локалната промишленост.

Съоръженията, които включват 50 км съществени и 150 км вторични водосборни тунели, както и система помпени станции с парна двигателна сила, са издигнати по този начин,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР