Сравнително неотдавна са били намерени материали и документи на немския

...
Сравнително неотдавна са били намерени материали и документи на немския
Коментари Харесай

Откриха доказателства за нацистка база на Антарктида

Сравнително наскоро са били открити материали и документи на немския подводничар Хайнц Шафер, в които се съдържат бележки, описващи военна антарктическа база на Антарктида, оповестява изданието The Trendymen.

Шафер служи като капитан на подводницата U-977, принадлежаща към конвоя на Хитлер. Според откритите материали, мъжът персонално е обитавал на Антарктида. Подводницата, на която служи подводничарят, е била последната от претърпелите проваляне по време на Втората международна война. По това време подводницата правила загадка задача, задачите на която към момента не са известни. В своите материали капитанът на подводницата приказва за срещи край крайбрежията на Антарктида.

През 1945 година, съгласно заповед, подводницата на Шафер трябвало да се срещне с различен транспортен съд покрай крайбрежията на континента Антарктида. Шафер взема решение да не извършва заповедта. Според мнението на откривателите, обаче, задачата на U-977 въпреки всичко е била изцяло изпълнена, след което на 17 август 1945 година командването на подводницата се предава. Има версия, че подводницата е осигурявала доставянето в Антарктида на изключително значими документи и по-голямата част от съкровищницата на Третия райх.

Там останалите нацистки морски съдове попълвали запасите си. Изследователите означават забавен факт, че при идването си в Аржентина на подводницата не е открита карта на Южна Америка. Това може да значи, че подводницата е достигнала крайбрежията на Южна Америка, тръгвайки от Антарктида, а не от Германия. Следователно не можем да изключим обстоятелството, че нацистката база съществува. Blitz.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР