Сраженията между Хамас и израелските сили продължават и вечерта, съобщи

...
Сраженията между Хамас и израелските сили продължават и вечерта, съобщи
Коментари Харесай

Боевете между израелската армия и Хамас не стихват

Сраженията сред Хамас и израелските сили не престават и вечерта, заяви израелската войска след огромната офанзива, подхваната от палестинската екстремистка организация от линията Газа, която провокира ответни удари от страна на Израел, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Сражаваме се на 22 места ", съобщи военният представител Даниел Хагари. " Няма населено място в Южен Израел, в което да нямаме сили ", добави той. " Има селища, които са прочистени от терористи, само че желаеме да приключим спомагателен оглед на региона, преди да обявим това ", добави Хагари.

Той сподели и че има " обстановки със заложници " в селищата Офаким и Беери. " Там има специфични сили с висши командири и там към момента се водят престрелки. Ние сме във война ", добави той.

Във всички региони са открити пътни блокади.

Хагари предизвести, че във връзка с боевете се популяризират доста подправени вести. " Казаха, че Нимрод Алони [високопоставен генерал] е бил похитен, това не е правилно. Казаха, че Ави Розенфелд [командир на дивизията в Газа] е бил похитен, това не е правилно ", съобщи той.

Междувременно израелски въздушен удар е изравнил със земята висока постройка в центъра на Газа, съобщи Асошиейтед прес. В 14-етажната постройка живеели десетки фамилии. Но в нея се помещавали и офиси, свързани с групировките " Хамас " и " Ислямски джихад ". Израел предизвестил жителите 10 минути преди да унищожи постройката, която е била евакуирана. Няма потърпевши.

Абу Обейда, представител на военното крило на Хамас, даде обещание недопечен отговор. " Тел Авив би трябвало да стои на един крайник и да чака нашия разтърсващ отговор ", съобщи той.

Лидерът на палестинската ислямистка формация Хамас Исмаил Хания, сподели на арабските страни че Израел не може да им обезпечи никаква отбрана, съобщи Ройтерс. В своя тирада през днешния ден Хания сподели още, че въоръжените палестински фракции имат намерение да разширят продължаващата борба в Газа и да я разпространят на Западния бряг и в Йерусалим. " Битката се реалокира в сърцето на " ционисткото образувание ", съобщи той.

Специалният координатор на Организация на обединените нации за Близкоизточния кротичък развой Тор Венесланд изрази мощно безпокойствие за цивилното население в Израел и Газа. " Това е рискова бездна и аз приканвам всички да се оттеглен от ръба ", съобщи той.

Хамас съобщи, че държи в плен десетки израелски бойци в линията Газа, съобщи Асошиейтед прес.

Абу Обейда, представител на военното крило на групировката, съобщи, че бойците, в това число няколко офицери, са били пленени по време на днешното изненадващото навлизане в южната част на Израел. Той добави, че пленниците са държани в " безвредни места " и тунели на групировката.

Ако това изказване е правилно, то може да сътвори предпоставки за комплицирани договаряния за замяна на пандизчии с Израел, който държи хиляди палестинци в своите затвори, отбелязва АП. В предишното Израел се е съгласявал да замени повече пандизчии против по-малко израелци, с цел да върне вкъщи пленени бойци.

Междувременно израелски самолети бомбардираха къщата на ръководителя на Хамас в Газа Яхия Синвар в южната част на линията Газа, оповестиха медиите на Хамас, представени от Ройтерс. Не се оповестява за жертви.

Израел също по този начин ще спре доставките на електрическа енергия за територията на линията Газа, сподели министъра на енергетиката на страната Израел Кац. " Подписах заповед, с която подреждам на компанията снабдител на електрическа енергия, да спре доставките на електрическа енергия за линията Газа. Това, което беше, към този момент няма да бъде ", написа той на профила си в обществената медия „ Екс “ (доскоро „ Туитър “).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР