Сражения се водят близо до депото за съхранение на ядрени

...
Сражения се водят близо до депото за съхранение на ядрени
Коментари Харесай

Украйна: Сражения край АЕЦ Чернобил

Сражения се водят покрай депото за предпазване на нуклеарни боклуци на атомната централа в Чернобил, където съветските сили са влзели от Беларус, оповестява Българска телеграфна агенция. Агенцията се базира на съветника на украинското министерство на вътрешните работи Антон Герашченко.

"Войските на окупаторите влязоха от Беларус в зоната на централата Чернобил. Членовете на Националната армия, които пазят депото, им оказват упорита опозиция ", съобщи съветникът.



Малко по-късно украинският президент Володимир Зеленски разгласи, че украинските военни жертват живота си, с цел да избегнат повтаряне на нуклеарната злополука отпреди повече от 30 години.

"Руските окупационни сили се пробват да завземат АЕЦ "Чернобил ". Нашите бранители жертват живот си, с цел да се избегне повтаряне на нещастието от 1986 година ", акцентира той.



Същевременно Антон Герашченко предизвести, че в случай че "депото за нуклеарни боклуци бъде разрушено при артилерийски удари на съперника, радиоактивният прахуляк може да покрие Украйна, Беларус и страните от Европейски Съюз ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР