Сръбското правителство ще преговаря за привличане на инвестиции на стойност

...
Сръбското правителство ще преговаря за привличане на инвестиции на стойност
Коментари Харесай

Сърбия договаря 1,5 милиарда долара инвестиции с Китай

Сръбското държавно управление ще договаря за привличане на вложения на стойност от 1,5 милиарда $ или 1,3 милиарда евро от Китай в границите на срещата на Световния стопански конгрес в китайския град Тиендзин, която ще се организира сред 18 и 20 септември. Това удостоверява сръбският финансов министър Синиса Мали, представен от уеб страницата SeeNews.

" Сърбия ще търси благоприятни условия за партньорство с китайски вложители и чака да подпише към 10 стопански съглашения в границите на събитието ", изяснява той.

По думите на Мали предпочитани за покупко-продажбите ще бъдат инфраструктурния бранш, превоза, земеделието, промишлеността и осведомителните технологии. Министърът добавя, че резговори в тази посока се водят с представители на " най-големите китайски компании ".

На срещата ще участва китайският президент Си Дзинпин, както и сръбския му сътрудник Александър Вучич.

От началото на годината западната ни съседка е съумяла да притегли директни задгранични вложения от 1,4 милиарда евро, което е с 15,6% повече в съпоставяне със същия интервал на миналата 2017 година.

 Китайската Zijinshan купува сръбския колос RTB Bor против $1,26 милиарда
Китайска компания купува сръбски колос в минната промишленост против $1,26 милиарда

Сделката включва изплащането на $200 милиона задължения на сдружението

В началото на месеца стана ясно, че една от водещите компании, добиващи злато в Китай, ще стане мажоритарен притежател на сръбския колос в минната промишленост RTB Bor. Групата Zijinshan ще бъде мажоритарен притежател с дял от 63% от акциите против 1,26 милиарда $.

През юли пък стана ясно, че още веднъж китайски колос ще строи най-големият цех за стомана в Сърбия, като вложението в него възлиза на 150 милиона евро.

 Китай влага €150 милиона в най-големия цех за стомана в Сърбия
Китай влага €150 милиона в най-големия цех за стомана в Сърбия

Инвecтициитe в нoвo oбopyдвaнe ca планувани за cлeдвaщитe 2 гoдини
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР