Сръбският тенисист Миомир Кецманович се наложи над италианеца Матео Беретини

...
Сръбският тенисист Миомир Кецманович се наложи над италианеца Матео Беретини
Коментари Харесай

Миомир Кецманович ще бъде съперник на Григор Димитров в Монте Карло

Сръбският тенисист Миомир Кецманович се наложи над италианеца Матео Беретини с 6:3, 6:1 на тенис шампионата от сериите " Мастърс " в Монте Карло с награден фонд близо 6 милиона евро в мач, траял единствено час и 13 минути.

Така той ще бъде противник в идната фаза на най-хубавия българин Григор Димитров, който през вчерашния ден надигра представителя на домакините Валентен Вашро.

Сърбинът стартира по-добре мача и поведе с пробив за 2:1, само че Беретини, който предходната седмица завоюва шампионата в Маракеш, бързо съумя да завоюва подаването на противника си и да изравни. Кецманович обаче още веднъж проби и поддържаше разлика от два гейма, като в деветия гейм също взе сервиса на италианеца и затвори частта с 6:3.

Втората част превъзходството на сърбина бе още по-осезаема, като той завоюва първите пет следващи гейма за 25 минути. Беретини избегна загуби на нула, само че Кецманович затвори мача с 6:1. Сърбинът прекъсна серията си от четири следващи загуби, както и шест следващи загуби на шампионати от " Мастърс ".

Миомир Кецманович имаше цялостно предимство във всички аспекти на играта - асове, ретури, точки на първи и втори сервис, печеливши удари и непредизвикани неточности.

До момента Димитров и Кецманович имат единствено един мач между тях, като българинът завоюва с 6:4, 6:2 преди три години на шампионата в Акапулко, Мексико, на твърди кортове. Двамата не са се срещали на клей.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР